אוכל

כף חמאה גרמה למשבר דיפלומטי: איטליה נגד בריטניה

כשאתר אוכל בריטי החליט לשנות מרכיב בודד במנה מסורתית מהמטבח הרומאי, איש לא שיער שזה יעורר תגובה סוערת, אפילו משגרירים. מה בדיוק הכעיס את האיטלקים ולמה הם לא מוכנים לסלוח?
מערכת ice | 
פסטה איטלקית (צילום Shutterstock)
מתכון פשוט שפורסם באתר הבריטי הפופולרי "Good Food" הצליח לעורר סערה לא קטנה, ולא רק בקרב חובבי בישול. מה שנראה כמו שינוי תמים במנה קלאסית מהמטבח האיטלקי הפך למוקד של מחאה רשמית מצד איטליה, כולל פנייה לשגרירות הבריטית ברומא.
הבעיה החלה כשהמתכון למנה האיטלקית המסורתית "קאצ'ו אה פפה" (cacio e pepe) כלל חמאה, תוספת שלא נכללת בגרסה המקורית והאותנטית של המנה. בעוד שהבריטים הציעו את המתכון עם ספגטי, פלפל שחור, פרמזן וחמאה - באיטליה לא יכלו להתעלם מהשינוי, שנחשב שם כפגיעה במסורת הקולינרית.
לפי ההכנה האותנטית, המנה אמורה לכלול שלושה מרכיבים בלבד: פסטה מסוג טונארלי, גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור. כל סטייה מההרכב הזה נחשבת לא רק לטעות קולינרית, אלא להשחתה של מורשת תרבותית.
התגובה החריפה הגיעה מאיגוד המסעדות האיטלקי Fiepet Confesercenti, שדרש מהאתר להסיר את הגרסה השנויה במחלוקת ואף העביר מכתב רשמי לשגרירות הבריטית. קלאודיו פיקה, נשיא האיגוד, הביע את מורת רוחו מהעיוות, וטען שהמתכון הבריטי עשוי להטעות קוראים לחשוב שזו הדרך הנכונה להכין את המנה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה