אוכל
הסוד הפסיכולוגי שיגרום לילדים שלכם לטרוף כל כריך (גם עם אבוקדו)
זה לא המתכון, זו הצורה. גלו חמש שיטות פשוטות המבוססות על פסיכולוגיה של ילדים, שיהפכו כל קופסת אוכל משעממת להרפתקה שהם לא ירצו לפספס
המאבק מוכר לכל הורה: אתם משקיעים, מנסים לגוון, חושבים על הבריאות, ובסוף היום מגלים בתיק בית הספר את הכריך שהכנתם, חצי אכול או נטוש לחלוטין. התסכול מובן. אבל מה אם נגלה לכם שהבעיה היא לא תמיד הממרח או הירקות, אלא האריזה? ילדים "אוכלים עם העיניים", והשקעה קטנה בנראות יכולה לעשות הבדל עצום. מעבר לאסתטיקה, יש כאן עיקרון פסיכולכולוגי עמוק יותר: מתן תחושת שליטה ובחירה לילד. ילד שמרגיש שותף בבחירת האוכל שלו, סיכוייו לאכול אותו גדלים באופן משמעותי. הנה חמש דרכים פשוטות להפוך את הכריך המשעמם להרפתקה קולינרית.
1. כוחם של חותכני עוגיות:
משחק אוכל המוח שלנו, ובעיקר של ילדים, מגיב לצורות. כריך מרובע הוא "אוכל", אבל כריך בצורת דינוזאור, לב או כוכב הוא "משחק". השתמשו בחותכני עוגיות כדי ליצור כריכים בצורות שהילד אוהב. הפעולה הפשוטה הזו הופכת את האוכל למשחק ומפחיתה התנגדויות. זהו טריק קל שגורם לכריך להיראות מיוחד ומזמין, ומגדיל משמעותית את הסיכוי שהוא ייאכל בהתלהבות.
משחק אוכל המוח שלנו, ובעיקר של ילדים, מגיב לצורות. כריך מרובע הוא "אוכל", אבל כריך בצורת דינוזאור, לב או כוכב הוא "משחק". השתמשו בחותכני עוגיות כדי ליצור כריכים בצורות שהילד אוהב. הפעולה הפשוטה הזו הופכת את האוכל למשחק ומפחיתה התנגדויות. זהו טריק קל שגורם לכריך להיראות מיוחד ומזמין, ומגדיל משמעותית את הסיכוי שהוא ייאכל בהתלהבות.
2. סוד הגלגול:
כריך סושי במקום להגיש כריך רגיל, השתמשו בטורטייה. מרחו ממרח שהילד אוהב, פזרו תוספות, גלגלו בצורה הדוקה ופרסו ל"רולים" או "סושי". המראה הצבעוני מושך את העין והאכילה נוחה יותר לידיים קטנות. הצורה המיוחדת הזו שוברת את השגרה והופכת את ארוחת העשר לחוויה מפתיעה ומהנה.
כריך סושי במקום להגיש כריך רגיל, השתמשו בטורטייה. מרחו ממרח שהילד אוהב, פזרו תוספות, גלגלו בצורה הדוקה ופרסו ל"רולים" או "סושי". המראה הצבעוני מושך את העין והאכילה נוחה יותר לידיים קטנות. הצורה המיוחדת הזו שוברת את השגרה והופכת את ארוחת העשר לחוויה מפתיעה ומהנה.
3. קסם השיפוד:
קבב כריכים ילדים אוהבים לאכול דברים "על מקל". נצלו את העיקרון הזה והפכו את הכריך לשיפוד. חתכו את הלחם, הגבינה, הפסטרמה והירקות לקוביות ושפדו אותם על שיפוד קטן וצבעוני. "שיפוד כריך" הוא תמיד להיט. הוא הופך את הארוחה לאינטראקטיבית, ומאפשר לילד לאכול כל רכיב בנפרד או לשלב ביניהם לפי בחירתו. רק חשוב לשים לב שהילד לא ישחק עם שיפוד מסוכן, השתמשו במוצר המותאם לילדים.
קבב כריכים ילדים אוהבים לאכול דברים "על מקל". נצלו את העיקרון הזה והפכו את הכריך לשיפוד. חתכו את הלחם, הגבינה, הפסטרמה והירקות לקוביות ושפדו אותם על שיפוד קטן וצבעוני. "שיפוד כריך" הוא תמיד להיט. הוא הופך את הארוחה לאינטראקטיבית, ומאפשר לילד לאכול כל רכיב בנפרד או לשלב ביניהם לפי בחירתו. רק חשוב לשים לב שהילד לא ישחק עם שיפוד מסוכן, השתמשו במוצר המותאם לילדים.
4. שיטת "הפרד ומשול":
קופסת בנטו עבור ילדים שלא אוהבים שאוכל נוגע אחד בשני או שהכריך שלהם נרטב, הפתרון הוא קופסה מחולקת. במקום להרכיב את הכריך, הניחו בכל תא מרכיב אחר: קוביות לחם, עיגולי גבינה, רצועות ירקות וממרח בקופסה קטנה ונפרדת. כך הילד יכול ליהנות מכל רכיב בנפרד כשהוא טרי ופריך, ולהרכיב לעצמו "מיני-ביסים". זה נותן לו תחושת שליטה ומבטל את הבעיה של כריך רטוב ולא מושך.
קופסת בנטו עבור ילדים שלא אוהבים שאוכל נוגע אחד בשני או שהכריך שלהם נרטב, הפתרון הוא קופסה מחולקת. במקום להרכיב את הכריך, הניחו בכל תא מרכיב אחר: קוביות לחם, עיגולי גבינה, רצועות ירקות וממרח בקופסה קטנה ונפרדת. כך הילד יכול ליהנות מכל רכיב בנפרד כשהוא טרי ופריך, ולהרכיב לעצמו "מיני-ביסים". זה נותן לו תחושת שליטה ומבטל את הבעיה של כריך רטוב ולא מושך.
5. ה"האק" האולטימיבי:
תנו להם להכין בעצמם זהו הטיפ החשוב ביותר. בערב או בסוף השבוע, ערכו "מסיבת טעימות" משפחתית. פרסו על השולחן סוגי לחם שונים, מגוון ממרחים (גם כאלה שהם לא מכירים) וקערות עם ירקות חתוכים. תנו לילדים להרכיב לעצמם כריכים קטנים, לטעום ולהחליט מה הם הכי אוהבים. לאחר מכן, הכינו יחד איתם טבלת כריכים שבועית אישית. ילד שבחר בעצמו שיאכל ביום שני כריך חומוס וגזר, יאכל אותו בשמחה רבה יותר.
תנו להם להכין בעצמם זהו הטיפ החשוב ביותר. בערב או בסוף השבוע, ערכו "מסיבת טעימות" משפחתית. פרסו על השולחן סוגי לחם שונים, מגוון ממרחים (גם כאלה שהם לא מכירים) וקערות עם ירקות חתוכים. תנו לילדים להרכיב לעצמם כריכים קטנים, לטעום ולהחליט מה הם הכי אוהבים. לאחר מכן, הכינו יחד איתם טבלת כריכים שבועית אישית. ילד שבחר בעצמו שיאכל ביום שני כריך חומוס וגזר, יאכל אותו בשמחה רבה יותר.
עוד ב-
הכנת כריך לבית הספר לא חייבת להיות משימה מתסכלת. עם קצת יצירתיות והבנה של הפסיכולוגיה של ילדים, תוכלו לזכות לראות את קופסת האוכל חוזרת ריקה, פעם אחר פעם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



