אוכל

הפיצה הכי יקרה בישראל נחשפת: 2,000 שקל למגש משפחתי

רענן נוסל, פיציולוג בינלאומי, מכין פיצה יוקרתית במיוחד עם קוויאר, טונה כחולה וויסקי, בלי מגבלת תקציב, עבור לקוחות עשירים ונשיאים
דסק קולינריה |  6
פיצה (צילום unsplash)
מי שחשב שפיצה היא תמיד שילוב של רוטב עגבניות, גבינה וזיתים – טעה בגדול. בעולם של האלפיון העליון, הפיצה מקבלת מענה קולינרי שהוא יוקרתי עד קצה גבול הדמיון. השף רענן נוסל, פיציולוג מנוסה ובעל קייטרינג לבעלי הון, מגיש פיצה במחיר מטורף של לא פחות מ-2,000 שקל למגש – עם תוספות נדירות ומרכיבים שמגיעים מכל רחבי העולם.
נוסל, שמכין פיצות לעשירי העולם, נשיאים וראשי ממשלות, התראיין לאתר ynet והסביר שהלקוחות מחפשים לא רק טעם אלא גם חוויה: "הם אוהבים שתבוא דמות ידועה ותכין להם את הפיצה מול העיניים. אין מגבלת תקציב".
תהליך ההכנה מתחיל בבצק מיוחד מקמח סמולינה גס, שיוצר תחתית פריכה ואלסטית. אחריו בא הרוטב הסודי שהוכן עם עגבניות מדרום איטליה, והגבינה העשירה שמגיעה מהונגריה במינון מדויק. האפייה בחום גבוה מחדדת את המרקם והקריספיות, והשלב האחרון כולל את התוספות היוקרתיות: גבינת כמהין, טונה כחולה יפנית, סילאן, מלח מעושן, קוויאר בשווי אלפי יורו, חמאה יפנית עם יוזו, אצות מיוחדות וויסקי מקאלן. כל ביס נבנה בקפידה כדי ליצור חוויה מושלמת של טעמים ומרקמים.
נוסל חותך את הפיצה ומגיש אותה – ורק אז אפשר להבין את ההשפעה של השילוב בין חומרי הגלם היוקרתיים לבין האומנות הקולינרית. עבור הקהל הרחב המחיר עשוי להיראות מוגזם, אך עבור האלפיון העליון מדובר בחוויה קולינרית שאין לה תחליף.
 
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מצטער אבל הביצוע חובבני
    גם פיצאיולו 11/2025/07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    קודם כל שימוש בחיות דורום לא מתאימה לפיצה. מבנה הגלוטן שמתקבל הוא קצר מדי. הבצק יתנגד מדי ויהיה אלסטי מדי, והכי גרוע מרקם צמיגי ולעיס מדי. וזה אם השתמש בקמח דורום ולא בסמולינה שמביאה עוד בעיות. זה יכול להתאים אולי לפיצות קרקר אבל לא לפיצה כמו כאן. לא פלא שהcornicione נמוכה. גם הפחד שלו מבצק דביק מראה שהוא חובבן. איזה אופה רציני מפחד מהידרציה גבוהה? גם חיבור הטעמים נוראי. מה הקשר בין רוטב עגבניות לטורו? והקוויאר בכלל. ועוד השתמש בכפית מתכת מה שגורם לו להתחמצן. הוא יכול לזרוק את כל האריזה לפח
    סגור
  • אתה שף גדול
    גוני 11/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הרבה chatgpt אתה משתמש
    סגור
  • לפחות לומד ומבין את הבסיס ולא נשאר חובבן (ל"ת)
    גם פיצאיולו 11/2025/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • נגיד שכן chatGPT זה עדיין מידע אמיתי
    גם פיצאיולו 11/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה גם שאני יכול ללמד אותך על קולינריה ואפיה. אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה הרקע המקצועי שלי. שאל כל אחד שמבין קצת באפיה יגיד לך את זה. מבנה החלבון של הדורום גורם לרשת גלוון קצרה יותר מה שמוביל לבצק דחוס, חסר אווריריות ולעיס. כל אופה יגיד לך את זה. טיפול נכון בקוויאר זה הבסיס של כל טבח מתחיל שמתעסק עם חומרי גלם. אם אפילו הצאט אומר לך שאתה טועה אז כנראה שזה מידע בסיסי שכדאי לך ללמוד ץ
    סגור
  • ממליץ לך ללכת לאכול פיצה שלו או קצת להבין מי הבחור.
    גוני 11/2025/08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    תשאל את הchatgpt מי זה רענן נוסל.
    סגור
  • 1.
    הכי מצחיק שאחר כך בא השילשול והמיגרנה שיותר גרוע
    יודה 10/2025/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מפיצה פצץ תמיד יהיו את הטמבלים שישלמו על חרטה בבצק
    סגור