בעולם

משחררת את הברקס: גרמניה מזרימה מאות מיליארדים

הפרלמנט הגרמני אישר רפורמה לעליה מאסיבית בהוצאות ממשלתיות בגובה של 500 מיליארד אירו, על רקע איומי הנשיא טראמפ לצמצם את הסיוע לנאט"ו 
מערכת ice | 
צילום shutterstock
לאחר עשרות שנים של שמרנות פיסקאלית, הפרלמנט הגרמני היוצא אישר אתמול (שלישי) תוכניות לעלייה מאסיבית בהוצאות ממשלתיות. במסגרת התוכנית, תוקם קרן אקלים ותשתיות בגובה של 500 מיליארד אירו (548 מיליארד דולר), ותינתן הרשאה להוצאות ביטחוניות, מה שמשנה את המדיניות החוב ההיסטורית של גרמניה. 
האישור לתוכנית התקבל תחת לוח זמנים נוקשה, שכן יש צורך לחוקק אותה עוד לפני כינוס הפרלמנט החדש - בו יש התנגדות גדולה יותר לתוכנית. עם זאת, האישור עדיין אינו סופי, שכן החקיקה צריכה לעבור בבית העליון של הבונסטאג ביום שישי הקרוב, אך נראה כי ישנה הסכמה בקרב נציגים ממחוז בוואריה שהסכימו תמוך במהלך. 
סעיף מרכזי בתוכנית הוא אפשרות להחריג הוצאות ביטחוניות מהתקציב, כדוגמת הסיוע לאוקראינה בסך 3 מיליארד דולר. זה יכול להעיד על כוונתה של גרמניה להרחיב את אחריותה הביטחונית על מה שמתרחש באירופה,  על רקע איומי הנשיא טראמפ לצמצם את הסיוע לנאט"ו. 
האישור בבונסטאג, הפרלמנט הגרמני, נותן רוח גבית לקנצלר השמרני המיועד פרידריך מרץ, להגברת ההשקעות לאחר שנתיים של בכלכלה הגדולה באירופה. מרץ אמר למחוקקים הגרמנים כי, "במשך עשור לפחות הרגשנו תחושת ביטחון כוזבת. ההחלטה שאנו מקבלים היום על מוכנות הגנתית... יכולה להיות לא פחות מהצעד הגדול הראשון לקראת ברית הגנה אירופאית חדשה". 
רובין וינקלר, הכלכלן הגרמני הראשי ב-Deutsche Bank Research, אמר לרויטרס כי "מדובר, לדעתנו, בשינוי היסטורי של המשטר הפיסקאלי, ככל הנראה הגדול ביותר מאז איחוד גרמניה מחדש ב-אוקטובר 1990". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה