בעולם

הלם בעולם העסקים הישראלי: היזם המוכר נרצח בפתח ביתו

מני חידרה, אחיו של מנהל בית המעצר ניצן בישראל, נמצא ללא רוח חיים על ידי בני משפחה מודאגים. החקירה בעיצומה
מערכת ice | 
איש עסקים (אילוסטרציה) (צילום צילום מסך)
בסוף השבוע האחרון, זועזעה הקהילה הישראלית בלוס אנג'לס עם גילוי גופתו של איש העסקים מני חידרה בדירתו בשכונת ואן נייס. חידרה, אחיו של מנהל בית המעצר ניצן בישראל, נמצא ללא רוח חיים על ידי בני משפחה מודאגים שלא הצליחו ליצור עמו קשר. המשטרה, שהטילה איפול על פרטי החקירה, אספה סרטוני אבטחה מהזירה ופתחה במצוד נרחב אחר החשודים במעשה.
מקרה זה מהווה את הרצח השני של איש עסקים ישראלי באזור תוך יממה אחת בלבד, כאשר יום קודם לכן נמצא אלכסנדר מודבאדזה בן ה-47 מת בווילה שלו בוודלנד הילס, לאחר שעל פי החשד נכלא, הוכה אנושות ונשדד על ידי שלושה אנשים, ביניהם שותפיו לעסקי נדל"ן. מעצר החשודים ברצח מודבאדזה היה מהיר, אך החקירה בעניין חידרה עדיין בעיצומה.

גל האלימות חסר התקדים כלפי ישראלים בעיר הוביל לחרדה עמוקה בקרב הקהילה היהודית המקומית. "אף פעם לא היו דברים כאלה כאן," העיד חיים ישראלי, תושב המקום, "אנשים בקהילה בפאניקה, חלקם רכשו כלי נשק להגנה עצמית, אחרים שכרו שירותי אבטחה פרטיים." שני מקרי הרצח העלו שאלות כבדות משקל לגבי ביטחון אנשי עסקים ישראלים הפועלים בחו"ל ועוררו דאגה עמוקה בקרב משפחות וחברים משני צדי האוקיינוס.
רק לפני שנה איש עסקים אחר היה על הכוונת. המשטרה באי כרתים שביוון עצרה ביוני 2024 עבריין מקומי בן 41, אזרח בריטי לשעבר, שתכנן לחסל את אשתו ואם שני ילדיו ואת שותפו לפרויקט תיירותי גדול במרכז האי - איש עסקים ישראלי. על פי החשד, העבריין תכנן לרצוח את השניים כדי להשתלט על המיזם ולהרוויח בדרך זו מיליוני אירו.
לעבריין ולאשתו שני ילדים בני 3 ו-5. הפרויקט התיירותי נרשם על שמה של אשת העבריין מטעמים באירוקרטיים. איש העסקים הישראלי השקיע כרבע מיליון אירו בפרויקט והשניים החלו בהכשרת קרקעות בצפון האי להקמת אתר קמפינג תיירותי גדול.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה