בעולם

דנון תדרך שגרירים ודיפלומטים באו"ם: "לא נאפשר איראן גרעינית"

השגריר באו"ם דני דנון ערך תדרוך מדיני ביטחוני לשגרירים ודיפלומטים מרחבי העולם בקשר למלחמה באיראן: "מול משטר רצחני שמאיים על ארצנו נגיב בעוצמה, תחכום ונחישות"
מערכת ice | 
דנון מתדרך שגרירים (צילום ללא קרדיט)
התדרוך המדיני-ביטחוני נערך בבניין האו"ם בניו יורק ביוזמת שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, ועסק במבצע "עם כלביא" אותו יזמה ישראל על מנת לנטרל את האיום הגרעיני האיראני ולבלום את התעצמותה של איראן כמעצמה גרעינית תומכת טרור. בתדרוך השתתפו ראש החטיבה האסטרטגית בצה"ל, תת-אלוף בני גל וסמנכ"לית אסטרטגיה במשרד החוץ, מירב אילון שחר. 
 
באירוע נכחו עשרות שגרירים ודיפלומטים ממדינות רבות, בהן ארצות הברית, בריטניה, יפן, רוסיה, סינגפור, איטליה וגם יוון ופנמה חברות מועצת הביטחון. 
השגריר דנון פתח את התדרוך ואמר: "העולם אינו יכול להמשיך להעמיד פנים. מבצע 'עם כלביא' הוא ביטוי למדיניות ברורה: ישראל לא תאפשר לאיראן להפוך למדינה גרעינית. מול משטר רצחני שמאיים על קיומנו, נגיב בעוצמה, בתחכום ובנחישות."
 
תא"ל בני גל הציג נתונים על הישגי צה"ל ואמר: "מבצע 'עם כלביא' נועד לשבש את תוכנית הגרעין האיראנית, אך גם להעביר מסר ברור: כל תוקפנות נגד ישראל תיענה בפעולה מקדימה ומוחצת. אנחנו עוקבים, מזהים, ומכים בדיוק היכן שצריך על מנת להגן על אזרחי ישראל."

מירב אילון שחר הבהירה: "בחודשים האחרונים חלה האצה משמעותית בקצב העשרה לאורניום ברמות גבוהות , זאת לצד התקדמות בנושא ההנשקה. במקביל, איראן עמלה על הגדלה משמעותית של ארסנל הטילים שברשותה , מתוך כוונה להשיג לכמות של 10,000 טילים בליסטיים בתוך שלוש שנים. לנוכח האיום הממשי והמיידי מדינת ישראל הגיעה לנקודת הכרעה ופעלה."
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה