בעולם

הערכה עדכנית חושפת: תוצאות התקיפה האמריקאית באיראן שונות משחשבנו

גורמים אמריקאים טענו כי רק אתר גרעין אחד מתוך ה-3 שהותקפו הושמד במידה שלא ניתן לשקמו: "טראמפ סירב לתוכנית תקיפה מקיפה יותר" 
מערכת ice |  1
ארה"ב תוקפת באיראן (צילום יוטיוב/ NBC News, Fox News)
גורמים אמריקאים טענו כי רק אחד משלושת אתרי הגרעין באיראן שהותקפו לפני יותר מחודש נפגעו באופן מהותי. כזכור, חיל האוויר האמריקאי תקף עם מפציצי B2 וטילי שיוט שנורו מצוללות לעבר אתרי הגרעין באיספאהן, נתנז ובראשם המתקן שנטוע במעבה ההר - פורדו. 
על פי הדיווח ב-NBC NEWS, רק האתר פורדו נהרס ברובו והשניים האחרים ניזוקו באופן שניתן לשקמם בתוך חודשים ספורים - עד להמשך העשרת האורניום. מצד שני, ישנם בכירים אחרים שסבורים כי ככל שיעבור הזמן, יתברר כי הנזקים בשני האתרים האחרים משמעותיים יותר. 
חמישה גורמי ביטחון הוסיפו בשיחה ל-NBC כי הנשיא טראמפ עמד בפני אפשרות של תוכניות תקיפה נרחבות יותר על מתקני הגרעין באיראן, אך הוא דחה זאת ובחר במתווה מצומצם יותר. "היינו מוכנים ללכת עד הסוף בכל האפשרויות שלנו, אבל הנשיא לא רצה", אמר אחד המקורות. התוכנית שהוצעה סתרה את החשיבה של טראמפ, "משום שהיא סותרת את האינסטינקטים שלו במדיניות החוץ, להוציא את ארצות הברית מסכסוכים זרים". 
התוכנית הייתה אמורה לכלול 6 אתרי גרעין באיראן, 3 יותר ממה שהותקף. והיו אמורים להתרחש במשך "שבועות ולא לילה אחד". כלומר תקיפה חוזרת ונשנית של אותם אתרי גרעין, שאמורה להביא להשמדה מוחלטת שלהם. 
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שקרניקים
    יב 07/2025/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נתניהו וטראמפ שני שקרניקים בבחינת זה נבלה וזה טרפה ואנחנו אכלנו אותה נשארנו עם הז.. ביד
    סגור