בעולם

דונלד טראמפ קיבל את פרס הנובל לשלום

בסוף קיבל פרס נובל: מנהיגת האופוזיציה בוונצואלה, מריה קורינה מצ'אדו, העניקה הלילה (בין חמישי לשישי) את מדליית פרס נובל לשלום שלה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ
מערכת ice | 
מלניה ודונלד טראמפ (צילום shutterstock)
מנהיגת האופוזיציה בוונצואלה, מריה קורינה מצ'אדו, העניקה הלילה (בין חמישי לשישי) את מדליית פרס נובל לשלום שלה לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. המהלך הדרמטי התרחש במהלך פגישה בבית הלבן שנמשכה למעלה משעה. גורם רשמי בבית הלבן אישר כי טראמפ, שלפי הדיווחים גילה עניין רב ומתמשך בזכייה בפרס היוקרתי, מתכוון לשמור על המדליה שקיבל.
 
בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות, התגאה טראמפ במחווה ושיתף תמונה בה הוא נראה מחזיק מסגרת זהב גדולה ובתוכה המדליה. לצד המדליה הופיע טקסט המודה לנשיא על מנהיגותו בקידום "שלום באמצעות כוח", וטראמפ מצדו הודה למצ'אדו וכינה את הצעד "מחווה נפלאה של כבוד הדדי". מצ'אדו הסבירה כי המתנה היא הוקרה על מחויבותו של טראמפ לחופש של העם הוונצואלי. עם זאת, ועדת פרס הנובל הבהירה בעבר כי הפרס הוא אישי ובלתי ניתן להעברה או לביטול.
היחסים בין השניים ידעו מתיחות לאחרונה, כאשר דיווחים שונים מצביעים על כך שטראמפ הסיר את תמיכתו במצ'אדו בין היתר משום שהסכימה לקבל את פרס הנובל - פרס שבו חפץ בעצמו וניהל קמפיין לזכייה בו. מצ'אדו, שנמלטה מוונצואלה בדצמבר כדי לקבל את הפרס, ממשיכה כעת במאמציה הדיפלומטיים מול סנאטורים בגבעת הקפיטול, בניסיון להבטיח את מקומה בהנהגת המדינה בעתיד, מול חברי הממשלה הנוכחית בוונצואלה המתחרים גם הם על תמיכתו של נשיא ארה"ב.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה