בעולם
ג'ו ביידן בצעד חדש מפתיע: יחשוף את כל הסודות השמורים?
מתוך פרספקטיבה של חיים שלמים בצמרת המנהיגות, הנשיא ה-46 מתפנה לזיקוק המורשת שלו: לא בנאומים חוצבי להבות, אלא ברגעים אינטימיים של כתיבה, דף ועט
ג'ו ביידן ג'וניור הוא הנשיא ה-46 של ארצות הברית ואחד הפוליטיקאים הוותיקים והמשפיעים ביותר בזירה האמריקאית בעשורים האחרונים.
היום (רביעי), פרסם ביידן ציוץ מפתיע ברשתות החברתיות ובו שיתף כי פנה לאפיק יצירתי חדש: "כתבתי ספר על התקופה שלי כנשיא", הכריז. ביידן ציין כי הספר ייקרא "Promise Me, America" והוא עתיד לצאת לאור ב-17 בנובמבר.

צילום מסך מתוך הרשת החברתית X של ג'ו ביידן, (@JoeBiden)
ביידן החל את דרכו הפוליטית הלאומית כבר ב-1972, כשנבחר לסנאט מטעם מדינת דלאוור בגיל 29 בלבד, ובכך הפך לאחד הסנאטורים הצעירים ביותר בהיסטוריה של המדינה.
בגיל 77, נבחר לנשיאות בשיאה של מגפת הקורונה ותחת שסע חברתי עמוק בארצות הברית. ביידן הציג את עצמו כמי שבא לרפא את האומה, לשקם את המוסדות הדמוקרטיים ולהחזיר את היציבות והממלכתיות לבית הלבן.
באחת התפניות הדרמטיות ביותר בהיסטוריה הפוליטית המודרנית של ארצות הברית, הודיע ביידן ב-21 ביולי 2024 על פרישתו מהמרוץ לנשיאות. החלטתו הגיעה לאחר שבועות של לחץ פנים-מפלגתי כבד וספקות גוברים בקרב הציבור והתקשורת לגבי כשירותו הפיזית והמנטלית לכהונה שנייה, בייחוד לאחר הופעתו החלשה ומעוררת הדאגה בעימות הטלוויזיוני מול דונלד טראמפ ביוני באותה שנה.
מתוך הבנה כי סיכוייו לנצח נחלשים וכי המשך מועמדותו עלול לפגוע בסיכויי המפלגה הדמוקרטית לשמור על השלטון, בחר ביידן "להעביר את הלפיד" לדור הבא. הוא הכריז על תמיכתו בסגניתו, קמלה האריס, כמי שתוביל את המפלגה בבחירות, ובכך הפך לנשיא המכהן הראשון מזה עשרות שנים שמוותר על ניסיון להיבחר מחדש רגע לפני ועידת המפלגה הרשמית.
ההכרזה על הספר מציגה באור חדש ומעניין את סוגיית כשירותו של הנשיא לשעבר. בעוד שהציבור והמערכת הפוליטית הגיעו למסקנה כי הלחץ השוחק, קבלת ההחלטות בזמן אמת והדרישות הפיזיות הבלתי אנושיות של ניהול המעצמה החזקה בעולם כבר גדולים על מידותיו של אדם בשנות השמונים לחייו, כתיבת הספר מוכיחה דבר אחר לגמרי.
עוד ב-
היא מזכירה לנו שבכל הנוגע להתבוננות פנימה, לניתוח היסטורי ולניסוח הזיכרונות ביידן עדיין מחזיק בצלילות הדעת, בפרספקטיבה וביכולת לספר סיפור בעל ערך עצום. המרוץ לבית הלבן דרש ממנו אנרגיה וזריזות שכבר לא היו לו, אך כתיבת הספר מוכיחה כי הניסיון, התבונה וסיפור החיים המרתק שלו נשארו חדים מתמיד, ומחכים כעת להיחשף בפני הקהל הרחב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



