בעולם

אבל בעולם האמנות: האנטומיסט השנוי במחלוקת נפטר בגיל 81

גונתר פון האגנס הלך לעולמו בגרמניה, יום לאחר שלקה בדימום מוחי. משפחתו והמכון לפלסטינציה הבהירו כי בהתאם לרצונו, גופתו תעבור פלסטינציה. לאורך השנים הוא הצליח לעורר סערה בשל מיצגיו
מיצג אנטומי של גונתר פון האגנס (צילום shutterstock)
האנטומיסט הגרמני גונתר פון האגנס הלך היום (שני) לעולמו בגיל 81 בבית חולים בהיידלברג שבגרמניה, יום לאחר שלקה בדימום מוחי. משפחתו והמכון לפלסטינציה הודיעו בצער על מותו, והבהירו כי בהתאם לרצונו שבו הביע עניין במשך שנים - גופתו תעבור פלסטינציה.
בעבר שיתף כי הוא מדמיין את גופתו המשומרת עומדת בכניסה לתערוכה בתנוחת קבלת פנים או מחולקת בין מספר אתרים, אך ממיצג המוזיאון נמסר כי טרם נקבע איפה היא תוצג.
פון האגנס, נולד בפולין בשנת 1945. בשנת 1977 הוא פיתח באוניברסיטת היידלברג את שיטת הפלסטינציה - טכניקה המחליפה את נוזלי הגוף באצטון ולאחר מכן בחומר פולימרי מתקשה. המצאה זו איפשרה לשמר רקמות ולהעמיד גופות בתנוחות זקופות וכמעט חיות.
החל מ-1995 החל להציג את הגופות בתערוכות הנודדות Body Worlds (שאותן אצר עם אשתו השנייה, אנג'לינה). התערוכות הפכו לתופעה עולמית שמשכה מעל 50 מיליון מבקרים, כולל בישראל, מתוך שאיפה לטענתו ליצור "דמוקרטיזציה של האנטומיה" ולשבור את הטאבו סביב המוות.
המיצגים עוררו סערה וביקורת נוקבת לאורך השנים. רבים טענו כי הצגת הגופות בתנוחות יומיומיות (כמו משחק שחמט או קיום יחסי מין), לצד השימוש בעוברים בשלבי התפתחות שונים ובבעלי חיים, גבלו במציצנות ופרובוקציה במקום בחינוך מדעי. פון האגנס התעקש כי כל הגופות נתרמו מרצון, ודחה לחלוטין אמונות בדבר נשמה או חיים לאחר המוות. בשנותיו האחרונות, לאחר שאובחן בפרקינסון ב-2008, העביר את ניהול המפעל לאשתו ולבנו רוריק.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה