בעולם
מנכ"ל סוכנות האנרגיה הבינלאומית: "רוסיה תפסיד במלחמת האנרגיה מול אירופה"
"אירופה נתקלת בבעיות כלכליות גדולות, אבל עבור רוסיה, אירופה הייתה לקוח מאוד מאוד חשוב", אמר בירול בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ
מנכ"ל סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA), פאטיח בירול, מאמין שרוסיה תפסיד במלחמת האנרגיה שלה מול המערב ואמר כי רכישות הנפט הגולמי של סין והודו לא יצליחו לקזז את הירידה במשלוחים לאירופה. "אירופה נתקלת בבעיות כלכליות גדולות, אבל עבור רוסיה, אירופה הייתה לקוח מאוד מאוד חשוב", אמר בירול בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ.
בשבוע שעבר, ניתוח עצמאי של המרכז למחקר על אנרגיה ואוויר נקי הראה כי ההכנסות מיצוא הדלקים המאובנים של רוסיה קרסו בדצמבר, מה שפגע משמעותית ביכולתו של הנשיא ולדימיר פוטין לממן את המלחמה באוקראינה. הדו"ח של צוות רואי חשבון פיני מצא כי החודש הראשון של האיסור של האיחוד האירופי על יבוא ימי של נפט רוסי ומכסת המחיר של ה-G-7 עלו למוסקבה כ-160 מיליון אירו (173.4 מיליון דולר) ליום.
הוא אמר כי הצעדים המערביים אחראים במידה רבה לירידה של 17% ברווחי רוסיה מיצוא דלק מאובנים בחודש האחרון של 2022. בירול תיאר את רוסיה כ"יצואנית האנרגיה מספר אחת לעולם" לפני הפלישה המלאה של מוסקבה לאוקראינה ב-24 בפברואר בשנה שעברה. בערך 75% מיצוא הגז הרוסי ו-55% מיצוא הנפט שלה הלכו לאירופה, אמר בירול, לפני שהאיחוד האירופי ביקש להיגמל במהירות מהדלקים המאובנים של מוסקבה.
עוד ב-
"לכן, למצוא לקוח לגז ונפט כל כך בקלות כדי להחליף את אירופה יהיה קשה מאוד. אני יודע שיש כמה מדינות באסיה, כגון סין והודו, שמרוויחות מהמצב הזה וקונות הרבה נפט רוסי, אבל אני נזהר מאוד להאמין שהיבוא של המדינות האלה , הן במונחי נפח והן במונחי הכנסות, מפצים על הרווחים מאירופה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.מעצמת אנרגיהמבג 01/2023/19הגב לתגובה זו0 0גז אצל רוסיה דלק רוסיה אורניום רוסיה אם שוק שכולל את הודו סין ארגנטינה ברזיל צפון אפריקה ונוצויאלה יפן ובלרוס חצי מכדור הארץ רק המערב מפסיד מזהסגור



