בריאות
מחממים אוכל במיקרו? זו הסיבה שהבריאות שלכם נמצאת בסכנה
מחקרים מצאו כי בעוד שקרינת המיקרוגל עצמה אינה מסוכנת, חימום האוכל בצורה לא נכונה עלול להשפיע על בריאותנו לרעה. אז איך נוכל לוודא שאנחנו לא מסכנים את עצמנו, ומה הדבר ממנו צריך להימנע? המשיכו לקרוא
רבים מאיתנו דואגים כי הקרינה מתוך המיקרוגלים הביתיים שלנו עשויים להציב אותנו בפני סיכון בריאותי. מחקר שפורסם חושף כי אמנם אין דבר מסוכן בקרינת המיקרוגל, אך יש דאגות בריאותיות בנוגע לחימום פלסטיק. אז איך תוכלו לחמם את האוכל שלכם בצורה בטוחה?
ראשית חשוב לציין – ע"פ ארגון הבריאות העולמי, אין מה לדאוג מקרינת המיקרוגל שבמטבח שלכם. כפי שפורסם ב-BBC, חלק מהמדענים הזהירו בפני הסיכון של בליעת חלקיקי פלסטיק קטנים. כאשר פלסטיק נחשף לחום, החלקים הזעירים הללו עלולים להתפרק ו"להשתלב" במזון אותו אתם מחממים. "לא כל פלסטיק מיועד לשימוש במיקרוגל, מכיוון שיש בו פולימרים קטנים שנמסים בטמפרטורה גבוה ועלולים "לדלוף" החוצה", אמר ג'מינג טאנג, פרופסור בתחום הנדסת המזון באוניברסיטת וושינגטון סטייט.
בשביל להימנע מפירוק החלקים המסוכנים, יש לחמם את המזון עד לטמפרטורה של 82 מעלות צלזיוס בלבד, ואין לחמם ארוחה יותר מפעם אחת. כמו כן, יש להשתמש במיקרוגל רק כדי לחמם מזון – לא לבשל אותו. כמו כן, הוצגה דאגה נוספת בנוגע לחלקיקים אחרים הקיימים במזון: "ב-100 מעלות צלזיוס יש מספיק אנרגיה כדי לשנות את החלקיקים האטומיים בין מולקולות, מה שיכול עשוי לייצר מוטציות. כשיש לך הרבה מוטציות זה יכול לייצר סרטן".
עוד ב-
לסיכום, בפעם הבאה שאתם מחממים אוכל במיקרו זכרו: לבדוק שהפלסטיק אשר אתם מחממים מיועד למיקרו, ולוודא שהוא מכויל לטמפרטורה מתאימה ובוודאי לא עובר את רף ה-100 מעלות צלזיוס.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



