בריאות
שיבושים בקופות החולים בישראל: זה מה שיקרה אחרי החג
פרסום ראשון: עקב פגיעה בזכויות עובדים, ועד עובדי חברת טביב פתחו בשביתה שגורמת לשיבושים רבים כתוצאה מאי פינוי פסולת; "ההסתדרות הלאומית לא תיתן את ידה למהלך פגיעה לא חוקי". חשש מאי יכולת לספק בדיקות נקיות עד אחרי החג
הבוקר - שיבושים בקופות ובתי החולים החולים, תעשיות המזון והפרמצבטיקה ובתעשיות הביטחוניות. ועד עובדי טביב איכות לסביבה פתח הבוקר בשביתה נוספת - ארוכת טווח - שגורמת לשיבושים בפינוי הפסולת בחלק מבתי החולים וקופות החולים, פינוי פסולת התעשייתית ובפעילות בתנובה, אינטל ותעשיות ביטחוניות נוספות.
החשש הוא שקופות החולים לא יוכלו לספק למטופלים דגימות נקיות לביצוע הבדיקות השונות. היום גם התקבלו תלונות מעשרות ספקים על אי פינוי הפסולת. ועד העובדים עומד על זכותו לקיים מו"מ לחתימת הסכם קיבוצי ללא פגיעה בפעילות הוועד.
ועד עובדי חברת טביב איכות לסביבה באמצעות נציגיו בהסתדרות הלאומית הכריזו לפני מספר חודשים סכסוך עבודה עם הנהלת החברה. הוועד פתח הבוקר בשביתה נוספת ארוכת טווח.
השביתת החלה היום בחברה המונה כ-260 עובדים וזאת בשל פעילות החברה לסיכול ופגיעה בהתארגנות וכנגד נציגות העובדים, יחס בוטה ומזלזל כלפי נציגות העובדים, פיטורי עובדים וכן מימון והכוונת פעילות כנגד נציגות העובדים.
כמו כן, טוענים בוועד ובהסתדרות הלאומית כי הנהלת החברה פועלת "לחסל את התארגנות העובדים זאת בניגוד לחוק ובניגוד לדין וזאת על ידי איומים כלפי עובדים כי אם לא יבטלו את הצטרפותם להתארגנות יבולע להם, פיטורי עובדים שרירותיים ועוד".
טביב איכות לסביבה עוסקת במתן פתרונות בתחום פינוי הפסולת התעשייתית עבור חברות מזון (ביניהן תנובה), תעשיות ביטחונית (לרבות אינטל), קופות חולים, רשויות מקומיות, מפעלים גדולים ועוד. יובדי החברה מפנים מאות טונות של פסולת בחודש.
עקב השביתה ארוכת הטווח ולנוכח סוף השבוע "הארוך" שכולל את השבת וחג השבועות צפויים שיבושים משמעותיים בפינוי הפסולת במערך חלק מקופות החולים, בתי חולים ובפעילות החברות שמקבלות שירותים מהחברה.
מוועד עובדי טביב איכות הסביבה נמסר: "הנהלת החברה מבקשת לרפות את ידנו ולגרום לנו לוותר על הזכות הבסיסית של כל עובד להתאגד ולשפר את תנאי העסקתו. למעשה התנהלותה הכוחנית והלא חוקית של הנהלת החברה רק מחזקת אותנו ומעמיקה אצלנו את ההבנה ואת הצורך שבהקמת ועד העובדים בחברה".
עוד ב-
מההסתדרות הלאומית נמסר: "ההסתדרות הלאומית לא תיתן את ידה למהלך פגיעה לא חוקי זה ותפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה בכדי לעמוד על זכויותיהם של עובדי חברת טביב להתאגד, לשפר את שכרם ולדאוג לסביבת עבודה טובה וחיוביות לכל עובד ועובדת בחברת טביב ובכלל, ההסתדרות הלאומית קוראת להנהלת החברה לשנות כיוון ובמקום להילחם בעובדי החברה להושיט להם יד למו"מ אמיתי וכנה לטובת כל הצדדים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



