בריאות
דו״ח חדש חושף: זאת כמות חומרי ההדברה שנמצאים בפירות וירקות
דו"ח חדש של משרד החקלאות וביטחון המזון חושף כמה שאריות של חומרי הדברה נמצאים בפירות והירקות שאנחנו צורכים; הדו"ח כולל בדיקה של 1,003 דגימות מ-76 גידולים שונים
משרד החקלאות וביטחון המזון פרסם היום (ראשון) את דו"ח שאריות חומרי ההדברה בפירות וירקות מקומיים לשנת 2024, ממנו עולה כי 92.3% מהדגימות עמדו בתקן, וכ-55% מהן אף נמצאו נקיות לחלוטין מכל שאריות. מדובר בשיפור משמעותי באיכות התוצרת המקומית, שמצביע על רמת פיקוח גבוהה והקפדה על הנחיות משרד החקלאות.
הבדיקות, שבוצעו על ידי השירותים להגנת הצומח ולביקורת, כללו 1,003 דגימות מ-76 גידולים שונים, ונמצאו רק 7.7% חריגות. עם זאת, ברוב החריגות מדובר ברמות זניחות שאינן בהכרח מסוכנות לבריאות, ובחלק מהמקרים נגרמו בשל שימוש בחומרים מאושרים אך לא מותרים לאות גידול באופן ספציפי.
העגבנייה, שהתבלטה במיוחד השנה בעקבות עצירת הייבוא מטורקיה, נבדקה ונמצאה ללא חריגות כלל. זאת בדומה לענבים, פלפל, רימון, שום, מלון ואפרסק, בהם נרשמה ירידה דרמטית בשיעור החריגות לעומת שנת 2023. גם אחוז הדגימות החריגות בתבלינים ירד, על אף שהיקף הבדיקות בתחום זה הוכפל ביחס לשנים קודמות.
עוד ב-
במשרד החקלאות מדגישים כי השמירה על איכות ובטיחות המזון בישראל היא חלק בלתי נפרד מתפיסת ביטחון המזון הלאומית, במיוחד בעידן של שינויי אקלים ותלות גוברת בייבוא. הפיקוח המחמיר מאפשר לחקלאות המקומית לשמר את אמון הציבור ולספק תוצרת בריאה, זמינה ובטוחה לצרכנים בישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



