בריאות

החל מ-2026: שחקנית חדשה בשוק תרופות ההרזיה

שוק תרופות וזריקות ההרזיה תפס תאוצה בשנה האחרונה, וכעת השוק בארץ צפוי להיות צפוף יותר עם כניסתה של מתחרה חדשה 
מערכת ice | 
צילום shutterstock
אפיטומי מדיקל, שעוסקת בפיתוח מיכשור רפואי להרזיה ולמתן תרופות בבליעה, מדווחת הבוקר על התקדמות משמעותית בשיווק קפסולת ההרזיה שלה. החברה, בניהולו של ד"ר דן השמשוני, חתמה על הסכם הפצה בלעדי עם חברת התרופות רפא לשיווק ומכירה של הקפסולה בישראל. ההסכם עם רפא נחתם לתקופה של 6 שנים החל ממועד ההשקה המסחרית, שצפוי בינואר 2026, עם אפשרות להארכתו לתקופות נוספות. בהתאם להסכם, רפא תהיה אחראית בין היתר לשיווק, הפצה, מכירה ומתן שירותי תמיכה ללקוחות. 
קפסולת ההרזיה של אפיטומי היא קפסולה ייחודית הנלקחת בבליעה, מבוססת פטנט, הגורמת לתחושת שובע ומיועדת לסייע בירידה במשקל עבור מבוגרים מגיל 18 ומעלה עם עודף משקל או השמנת יתר (BMI של 25-40 ק"ג/מ"ר) בשילוב עם תזונה מותאמת ופעילות גופנית.
החברה נערכת בימים אלה להתחלת ייצור מסחרי של הקפסולה. נכון למועד זה, לחברה קיים אישור FDA לשיווק ומכירה בארה"ב, אישור CE לשיווק ומכירה באירופה ואישור אמ"ר (משרד הבריאות) לשיווק ולמכירת הקפסולה בישראל, וממתינה לאישור ISO לאתרי הייצור הנוספים - מלבד האתר המרכזי בקיסריה.
מנכ"ל אפיטומי מדיקל, ד"ר דן השמשוני, ציין: "ההסכם עם רפא הוא נדבך חשוב בבניית מערך שיווק גלובלי איכותי ואמין עבור החברה והוא מתווסף לסדרת הסכמים שכבר נחתמו. הטכנולוגיה הייחודית שלנו, יחד עם המקצועיות והשירות האיכותי של רפא, יאפשרו למטופלים בישראל ליהנות מפתרון נוסף ומבוקש בשוק הטיפול בהשמנה. אנו רואים בהסכם זה המשך ישיר לאסטרטגיה שלנו להנגיש את פתרון אפיטומי למטופלים ברחבי העולם באמצעות שותפויות מקומיות עם שחקנים מובילים בשווקים השונים". 
מייסד ויו"ר דירקטוריון אפיטומי מדיקל, ד"ר שמעון אקהויז, אמר: "בעיית ההשמנה לא פסחה על ישראל, וההשקה של קפסולת אפיטומי בישראל מסמנת אבן דרך חשובה בהבאת פתרון בטוח, יעיל ועם מינימום תופעות לוואי לשוק הישראלי. הצורך בפתרון לבעיית ההשמנה יחד עם הנתונים הקליניים שהוצגו ע״י אפיטומי מתוך הניסויים הקליניים שביצעה, יוצרים הזדמנות עיסקית חשובה בהשקת המוצר בישראל ובמדינות אחרות בעולם. אנחנו מברכים על השותפות עם רפא, חברה מובילה ובעלת מוניטין רב ערך בשוק הישראלי".
מנכ"ל חברת רפא, עידו לשם, בירך: "אנו מברכים על ההסכם עם חברת אפיטומי - שותפה ישראלית פורצת דרך המציעה פתרון ייחודי לירידה במשקל אשר אושר זה מכבר בארה"ב, אירופה ובישראל. הסכם זה מציין את כניסתה של רפא לתחום הטיפול במשקל עודף שבו, לצד צמיחה חסרת תקדים בישראל ובעולם, עדיין קיים צורך ממשי בפתרונות בטוחים ומגובים קלינית נוספים. קפסולת אפיטומי למתן אוראלי משתלבת היטב בשאיפה של רפא לייצר ערך בר-קיימא למטופלים בישראל ובעולם ותהווה נדבך חשוב בהמשך הצמיחה רווחית של רפא". 
עוד בתחום תרופות ההרזיה, נובו נורדיסק, יצרנית התרופות הפופולארית להרזיה ויגובי ואוזמפיק, פרסמה בסוף יולי תחזית מאכזבת להמשך 2025, מה שמוביל לצלילה של כ-17% במניית החברה במסחר המוקדם בוול סטריט. זוהי הפעם השנייה השנה שבה החברה הדנית חותכת את התחזיות, והפעם מדובר גם באיתות לגבי קשיים מתמשכים בשוק התרופות להשמנת יתר ובתחום הסוכרת.
אפיטומי מדיקל עוסקת בפיתוח מיכשור רפואי לסיוע לירידה במשקל ולהחדרת תרופות ביולוגיות בבליעה. החברה, שהוקמה בשנת 2005, נוסדה על ידי ד"ר שמעון אקהויז ומנוהלת על ידי ד"ר דן השמשוני. לחברה פלטפורמה טכנולוגית ייחודית ממנה מפתחת שני מוצרים עיקריים - Epitomee Capsule, קפסולה ייחודית מבוססת פטנט, הגורמת לתחושת שובע ומסייעת לירידה במשקל, וקפסולה להעברת תרופות ביולוגיות דרך המעי, הנמצאת בשלב פרה קליני. הפתרון של אפיטומי מציע גישה חדשנית לסיוע לירידה במשקל ושיפור בריאותי, ללא צורך בהליכים פולשניים וללא שימוש בתרופות. הטכנולוגיה המתקדמת של החברה משלבת בטיחות גבוהה עם יעילות מוכחת.
חברת רפא היא חברת תרופות ישראלית מובילה המתמקדת בפיתוח, ייצור, שיווק והפצה של תרופות ותכשירים בעלי ערך משמעותי למטופלים בארץ ובעולם. לאורך השנים רפא בנתה שותפויות עם חברות פארמה בינלאומיות רבות ברחבי העולם ונוכחות מסחרית במדינות מרכז ומזרח אירופה. לצד פעילויות אלו, רפא הינה בעלת שם עולמי בתחום הביודפנס (Biodefense), באמצעות פיתוח וייצור מזרקי חירום עבור צבאות וממשלות ברחבי העולם לרבות ארה"ב ומדינות נאטו ואחרות נוספות. רפא נרכשה על קרן ההשקעות פימי ב 2020, משרדי החברה ומפעל הייצור שלה בירושלים והיא מונה כ-300 עובדים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה