בריאות

מחקר חדש חושף: אלו שלושת המאכלים שתורמים לשיפור הזיכרון

מחקר חדש קובע: המזונות המטיבים עם בריאות המוח ותפקודו הם אצות ופטריות, מוצרי אגוזים ומוצרי חלב. בנוסף, צריכת פירות טריים נמצאה כמשפיעה ליכולת ההתמצאות | כל הפרטים
מערכת ice | 
מוח-אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
מחקר חדש שנערך בסין, שהתבסס על סקר לאומי שבוצע משנת 1998 עד 2018 וכלל אלפי מבוגרים בני 65 ומעלה, בחן את הקשר בין תרומתם של צריכת שלושה מאכלים על בריאות המוח של האדם. במהלך המחקר, נותחו נתוניהם של למעלה מ-3,000 משתתפים שסובלים משתי מחלות כרוניות או יותר. 
המשתתפים נשאלו על תדירות צריכת 13 קבוצת מזון, כגון פירות, ירקות, בשר ומוצרי חלב. בנוסף, נבדק תפקוד המוח באמצעות מבחן MMSE אשר בוחן זיכרון, קשב, שפה וכו'. החוקרים נעזרו בשיטת ניתוח הנקראת network analysis והם יצרו "מפת קשרים" בין קבוצות המזון שונות לבין התפקוד הקוגנטיבי. בדרך הזו, הם ביקשו לדעת אילו מזונות מטיבים עם פעילות המוח. 
על פי ממצאי המחקר, התברר כי המזונות הטובים ביותר לבריאות המוח הם פטריות, אצות, מוצרי אגוזים ומוצרי חלב. מאכלים אלו השפיעו לטובה על יכולות הזיכרון, החשיבה והשפה של משתתפי המחקר. פטריות ואצות נמצאו כבעלות ההשפעה הגבוהה ביותר, מוצרי החלב הוצבו במקום השני ואילו מוצרי האגוזים דורגו במקום השלישי. 
צריכת פירות טריים נמצאה כמשפיעה באופן בולט ליכולת ההתמצאות, אך השפעתה ביחס לשלושת המאכלים שצוינו היה פחותה. על פי ההסבר שהעניקו החוקרים לממצאים האלו, היה כי פטריות עשירות בנוגדי חמצון ובחומרים נוירו פרוטקטיביים שיכולים לשמור על תאי המוח.
מלבד זאת, אגוזים מכילים מינרלים, ויטמינים וחומצן שומן שתורמים לפעילות העצבית. מוצרי החלב מכילים סידן, חלבון וויטמין B12 אשר נמצאו כקשורים לשמירה על בריאות מערכת העצבים. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה