בריאות

החצבת והשפעת משתוללות בישראל: שני ילדים נפטרו מהמחלות

משרד הבריאות: ילדה בת עשר וחצי נפטרה משפעת. הילדה, תושבת מרכז הארץ, בריאה ומחוסנת בחיסוני השגרה, סבלה ממחלת חום וכאב גרון והגיעה במצב החייאה לבית החולים - שם נפטרה. במקביל, משרד הבריאות מעדכן כי פעוט כבן שנה שלא חוסן נגד חצבת נפטר מסיבוכי המחלה

דסק בריאות | 
חצבת (צילום shutterstock)
ילדה בת עשר וחצי, תושבת מרכז הארץ, נפטרה הלילה כתוצאה ממחלת השפעת. הוריה של הילדה דיווחו על מחלת חום וכאב גרון מהם סבלה הילדה טרם הגעתם לבית החולים. הילדה, בריאה בדרך-כלל ומחוסנת בחיסוני השגרה, לא הייתה מחוסנת כנגד שפעת.
במשרד הבריאות מזכירים כי תחלואת השפעת בישראל חצתה רף אפידמי: כלומר חולה אחד מדביק יותר מאדם אחד. משרד הבריאות ממליץ על התחסנות כלל האוכלוסייה מגיל ששה חודשים ומעלה – בדגש על גילאי 65 ומעלה וחולים כרוניים (חולים במחלה נילוות כמו סוכרת, מחלות לב, מחלה ריאתית, אי ספיקת כליות, ממאירות) וילדים עד חמש שנים.

במשרד מדגישים כי אף שהחיסון כנגד שפעת אינו מונע לחלוטין את ההידבקות במחלה, הוא מסייע בהחלט בהקלה בחומרתה, מפחית משמעותית את שיעור הסיבוכים ומונע התדרדרות למצב רפואי קשה כמו צורך בהנשמה. החיסון זמין ונתין ללא תשלום בקופות החולים.
כמו כן מזכירים במשרד כי חיסון של ילדים וצעירים כנגד שפעת עשוי לספק הגנה מסוימת גם למבוגרים סביבו. בקופות החולים השונות התחסנו עד כה כ-1.1 מיליון מבוטחים כנגד השפעת העונתית. כמחציתם בני 65 ומעלה. מדובר בכ-11 אחוזים מכלל מבוטחי קופות החולים.
טרם התחסנו כנגד המחלה כ-60% מבני 65 ומעלה, כ-85% מהחולים הכרוניים, וכ-77% מהנשים ההרות *זאת בשעה שישנן אינדיקציות לכך שתחלואת השפעת השנה עלולה להיות קשה משנים קודמות, כפי שבאה לידי ביטוי במדינות אחרות, וכפי שבאה לידי ביטוי בהתפרצות מוקדמת השנה באופן יחסי*.
בשנה שעברה נפטרו בישראל מהמחלה לפחות 422 אנשים שאושפזו מאומתים לשפעת, מתוכם ארבעה ילדים מתחת גיל 18, ארבעה צעירים מתחת גיל 35 ועוד 17 בקבוצת הגיל עד גיל 50. נתוני המרכז הלאומי לבקרת מחלות נאספו מ-13 בתי חולים כלליים, שמהוים כ 60% ממערך האשפוז הכללי ועל כן ההערכה היא כי המספרים גבוהים מכך.
במקביל, משרד הבריאות מעדכן כי פעוט כבן שנה שלא חוסן נגד חצבת נפטר מסיבוכי המחלה  מדובר בפעוט שעד מחלתו היה בריא וללא מחלות רקע. מקרה תמותה זה, כמו מרבית 10 מקרי התמותה האחרים - הנפטרים הם תינוקות בריאים שלא חוסנו נגד המחלה. חצבת היא מחלה בת מניעה באמצעות חיסון יעיל ובטוח. המשרד מדגיש את חשיבות ההגעה בזמן לקבלת טיפול רפואי עם הופעת התסמינים. הגעה בזמן - מצילה חיים.
מומלץ לכלל הילדים להתחסן בגיל שנה ובגיל שש. במקומות עם התפרצות: הקדמה של מנת החיסון השנייה לגיל שנה וחצי, והמלצה לחיסון נוסף לתינוקות בגילי 6-11 חודשים.
אזורים המוגדרים בהתפרצות: ירושלים, בית שמש, בני ברק, חריש, מודיעין עילית, נוף הגליל, קריית גת, אשדוד, צפת, נתיבות, חיפה, טבריה, המועצה האזורית מטה בנימין והישוב תקוע. במקומות אלו ניתן להגיע לטיפות החלב, לקופות החולים ולתחנות ההתחסנות ללא קביעת תור מקדים. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה