בריאות
הורים בישראל? משרד הבריאות ברפורמה חדשה לילד
עם תקציב של 130 מיליון שקלים ובמטרה להפחית את הנטל הכלכלי של הוראה להורים - תכנית החדשה של משרד הבריאות להתפתחות הילד הוצגה היום (חמישי) ויוצאת לדרך
משרד הבריאות הציג היום (חמישי) את התוכנית להרחבת היקף ולחיזוק שירותי התפתחות הילד במערכת הבריאות הציבורית. הרפורמה עודכנה במטרה לייצר טיפול שוויוני וזמין לכלל האוכלוסייה.
הרפורמה תמומש בתקופה הקרובה באופן הדרגתי וזהיר יותר, כשהפעימה הראשונה תיכנס לתוקף ב-1 בפברואר 2026, והצפי להטמעה מלאה של השינויים יהיה בשנת 2030.
התקציב גדל בשנת 2025 ב-50 מיליון שקלים ויעמוד כעט על 130 מיליון שקלים - מיועדים להגדלת השירות הציבורי בלבד. התקציב מיושם כבר משנת 2020, עם סך של 80 מיליון שקלים בשנה.

ילדים רצים, צילום: freepic
הרפורמה תמומש תוך שהיא נשענת על מדדי ביצוע, מעקב צמוד, וביצוע התאמות תוך כדי תנועה. המתווה החדש מנסה לייצר שקיפות רבה יותר ומעקב על זמני ההמתנה והשירות שיינתן לילדים ולהוריהם.
הרפורמה הגיע במטרה נוספת - ולפחית את הנטל הכלכלי של הוראה עבור ההורים. במטרה לצמצם פערים חברתיים-כלכלים עבור הילדים, תוך עיבוי של מערכות התמיכה.
עוד ב-
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר כי "השקעה מוקדמת בילדים מבטיחה את בריאותם ואיכות חייהם בעתיד, ומצמצמת פערים חברתיים ובריאותיים לאורך זמן. בהיותו קשוב לציבור וער לצרכים העולים מהשטח, הוביל משרד הבריאות מהלך ציבורי שקוף ורחב שמביא בשורה חשובה בכל הנוגע למענה בתחום התפתחות הילד".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



