בריאות
8,000 ישראלים מתו מתחילת המלחמה: המחלה שרק 2% מכירים
המחלה שרק 2% מהישראלים מזהים: ?8,000 ישראלים מתו מתחילת המלחמה ממחלה שאף אחד לא מכיר - הנטל הכלכלי עומד על כ-1.5 מיליארד שקל בשנה "חושבים שאני נכה אנוש"
וועדת הבריאות של הכנסת קראה היום למשרדי הבריאות והאוצר לשנות את התפיסה בנוגע למחלת COPD, לתקצב את מניעת התחלואה, הטיפול והשיקום הנשימתי. וזאת, לאחר שהתברר ש-8,000 ישראלים מתו מתחילת המלחמה ממחלה המוכרת רק ל-2% מהציבור.
הוועדה קיבלה את עמדת עמותת "דרכי נשימה" ולפיה על המדינה לנקוט בצעדים מעשיים כדי להעלות את המודעות הציבורית, לאבחן מוקדם ולהרחיב את הטיפולים למחלה הפוגעת במאות אלפי ישראלים כדי לחסוך סבל מהחולים ולצמצם את הנטל הכלכלי על המשק הנאמד בכ-1.5 מיליארד שקל בשנה.
ד"ר אמיר בר-שי יו"ר עמותת דרכי נשימה וד"ר רועי ברנע שהובילו את המחקר קבעו כי 160 אלף ישראלים מאובחנים, אולם ההערכה היא כי המספר האמיתי של החולים גבוה בהרבה ומגיע לכ־ 300 אלף, כאשר רובם כלל אינם מאובחנים, סקר חשף כי 80% מהחולים הם מעשנים או מעשנים לשעבר.
"אנחנו פונים לוועדת הבריאות בבקשה להכיר בCOPD כמחלה עם עדיפות בריאותית ולאומית ולפעול ליישום תכנית לאומית לצמצום נטל המחלה על החולים והמדינה", אמרו ד"ר בר-שי ומנכ"לית העמותה דפנה מקובר, שיזמו את הדיון בכנסת.
עו"ד יהודה אוסטרומצקי, החולה ב-COPD העיד בפני הוועדה ואמר כי אובחן רק לאחר שאושפז במחלקת טיפול נמרץ עם דלקת ריאות חריפה. "הייתי מעשן כבד ולא שמעתי מעולם על המחלה הזאת. תמיד יש את האיום של סרטן ריאות אבל לא של COPD. אנשים בכלל לא יודעים מה זה. היום אני הולך עם מחולל חמצן וכל פעם שאני משתעל אנשים חושבים שאני נכה אנוש. אבל אני לא מצורע ולא מדבק".
"אני מרגיש דחייה מאנשים שאני פוגש, ברחוב, בסופר. נבהלים ומתרחקים, לפעמים שמים מסיכת קורונה. למה? כי אין בכלל מודעות ציבורית. גם אני לא ידעתי. הלוואי שמישהו היה אומר לי ושולח אותי לבדיקת ספירומטריה לאבחון המחלה. כמעשן כבד אף פעם לא הציעו לי לצערי את הבדיקה למרות שגם הייתי פעמיים בסדנה למניעת עישון. כולם מדברים על סרטן ריאות אבל אף פעם לא על COPD", אמר.
במהלך הדיון, שבו השתתפו נציגי משרד הבריאות, אגף התקציבים באוצר, איגודי הרופאים, קופות החולים, בתי החולים, מומחי ריאות ועמותות החולים, אמרה ח"כ טטיאנה מזרסקי ביושבה כיו"ר הוועדה, כי "העלאת מודעות ציבורית היא הכרח. יהודה היה מעשן כבד. זה היה רשום בתיק שלו בקופת חולים ועדיין אף אחד לא הפנה אותו לבדיקה פשוטה לאבחון המחלה. אבחון בזמן היה חוסך מיליונים וסבל".
עוד ב-
לדבריה, על קופות החולים להקים פונקציה של רפואה פרו-אקטיבית ומניעת תחלואה. "למה לא לשלוח הודעות SMS? אם קופות החולים יכולות לשלוח אחרי כל ביקור סקר שביעות רצון אז אני מאמינה שיש משאבים לשלוח פעם בשנה למעשנים סקר לאיתור תסמינים של COPD. אם בתשובות לסקר רואים שיש תסמינים אז מזמינים לבדיקת ספירומטריה", אמרה. יצויין כי 80% מהחולים הם מעשנים או מעשנים לשעבר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



