בריאות

פרשת "פרינוק": משרד הבריאות בהודעה דרמטית - "חמישה ילדים אושפזו"

חקירת פרשת "פרינוק" מסתעפת: חמישה ילדים אושפזו לאחר שנחשפו לחומרים תרופתיים במחיות. משרד הבריאות חושף כי המוצרים נפתחו שלא כדין, וסגר שני סניפים של "זול ובגדול" בירושלים. המשטרה חוקרת
תינוקת-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חקירת משרד הבריאות סביב מחיות התינוקות של המותג "פרינוק" עולה שלב דרמטי. המשרד דיווח כי חמישה ילדים אושפזו ושוחררו לאחר שאכלו מהמחית ונחשפו לחומרים ממשפחת הבנזודיאזפינים. בבדיקות מעבדה נרחבות של מאות מוצרים, אותרו חמישה פריטים שהכילו חומרים תרופתיים מסוג קלונזפאם ולורזפאם.
הממצאים המדאיגים מצביעים על כך שכל חמשת המוצרים נרכשו או נדגמו בשני סניפים ספציפיים של רשת "זול ובגדול" ברחוב יפו בירושלים. לפי המשרד, קיימת אינדיקציה ברורה לכך שהאריזות נפתחו שלא כדין טרם קנייתן. בעקבות הממצאים, חתם רופא מחוז ירושלים על צווי הפסקה מינהליים מיידיים לסניפים הללו.
במקביל, בבדיקות שנערכו במחסני היבואן ובנקודות מכירה אחרות בארץ לא נמצאו חומרים אלו, ולא אותרה תקלה בקו הייצור בצ'כיה. בהתאם לכך, לא הוחלט על ריקול גורף למותג. משטרת ישראל מנהלת את החקירה הפלילית באופן צמוד מתחילת האירוע.
במשרד הבריאות שבים ומדגישים את חשיבות הצרכנות הנבונה, ומפצירים בציבור לוודא היטב כי כל מוצר מזון סגור ותקין לחלוטין באריזתו המקורית והשלמה טרם השימוש.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה