בריאות

עכשיו גם אתם תתחילו להזריק: הבשורה הרפואית שתסייע למיליוני בני אדם

החומר המוכר מעולם האסתטיקה מתגלה כטיפול דרמטי עבור מי שסובלים מהצטלקות קשה וחריגה בעקבות ניתוחים או פציעות, כאשר בארגון המנתחים הפלסטים מבהירים כי היישום בישראל צפוי בקרוב מאוד
הזרקת בוטוקס (צילום freepik)
מחקר חדש ופורץ דרך מצא כי הזרקת בוטוקס יכולה לסייע למיליוני אנשים ברחבי העולם הסובלים מהצטלקות חריגה וקשה בעקבות ניתוחים, פציעות או קרבות. בארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל מבהירים כי ניתן יהיה ליישם את הידע המדעי החדש בארץ כבר בזמן הקרוב.  
חומר הבוטוקס, המוכר לרוב מעולם החלקת הקמטים, מתגלה כעת ככלי טיפולי בעל משמעות אדירה בתחום הרפואה המשקמת והאסתטית. סקירת מחקרים חדשה ומקיפה, שפורסמה בכתב העת המדעי המוביל בתחום הכירורגיה הפלסטית, מציגה התוויה חדשה לגמרי והיא שיפור מרשים במראן של צלקות חדשות ומניעת הצטלקות חריגה.
בינה מלאכותית - דוברות ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל .jpg" />
בינה מלאכותית
על פי נתוני המחקר, מדי שנה כ-100 מיליון בני אדם ברחבי העולם מפתחים צלקות חדשות. מתוכם, כ-11 מיליון סובלים מהצטלקות חריגה ולא תקינה. תופעה זו נגרמת לרוב עקב שיבוש במנגנון הריפוי הטבעי של העור וייצור עודף של חלבון הקולגן, ומתחלקת לשני סוגים עיקריים.
צלקות ביפרטרופיות הן צלקות עבות במיוחד, אדומות, ובולטות שנשארות מתוך גבולות החתך המקורי. וקלואידים שהן צלקות אגרסיביות ובולטות הממשיכות לצמוח ולחרוג מעבר לגבולות הפצע המקורי אל העור הבריא. 

בינה מלאכותית
מעבר לפגיעה האסתטית, צלקות אלו מלוות לעיתים קרובות בכאבים, גרד טורדני, הגבלה בתנועה וסבל נפשי ורגשי רב. הסיכון להתפתחותן גבוה יותר בקרב צעירים, בעלי עור עבה או כהה, וכן בקרב בעלי נטייה גנטית והיסטוריה משפחתית.
במסגרת מחקר המטא-אנליזה, ניתחו החוקרים נתונים מ-19 מחקרים שונים שבהם השתתפו 686 מטופלים. הממצאים הראו כי שימוש בבוטולינום טוקסין הוביל באופן עקבי לצלקות צרות יותר, למרקם עור משופר ולעלייה משמעותית בשביעות רצון המטופלים.  החוקרים הסבירו כי החומר משפיע על תהליך ההחלמה בכמה מנגנונים במקביל.

דוברות ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל
שיתוק מבוקר וזמני של השרירים הסמוכות לפצע מפחית את המתיחה והעומס הפיזי המופעלים של שולי העור המשתקם, ובכך יוצר סביבת החלמה שקטה ויציבה. והפחתת דלקת עצבית, החומר מעכב הפרשת חומרים מעודדי דלקת, מה שתורם להחלמה נקייה וחלקה יותר של הפצע.
ד"ר קרלוס זבאלטה קורוורה, החוקר המוביל מאוניברסיטת סיינטיפיקה דל סור בלימה, פרו מסר: "זה נראה כמו כלי סופר מבטיח למניעת צלקות ולשיפור האיכות שלהן כבר מהרגע הראשון. ערכו של הטיפול גבוה במיוחד באזורים בעלי תנועה מרובה כמו הפנים, הצוואר, החזה, הבטן והאזור שמסביב לעיניים, שם תנועת השרירים מפעילה מתח מתמיד על העור".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה