חדשות
השם של יגאל עמיר הוסר משם המפלגה של אשתו
ועדת הבחירות נענתה בחיוב לבקשת חברי מפלגת העבודה להסיר את שמו של רוצח ראש הממשלה משם המפלגה בראשות אשתו, חברי סיעת העבודה: "עצם קיומה, כתם שחור על הדמוקרטיה". השם החדש של הרשימה "משפט צדק".
חברי סיעת העבודה פנו הבוקר (ראשון) לוועדת הבחירות בעתירה לפסול את שם רשימת "משפט צדק לרפורמה במערכת המשפט ולשחרור יגאל עמיר".
חברי סיעת העבודה שבראשה עמד בעבר ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל טענו במכתב הפנייה כי "עצם קיומה של רשימה זו הוא כתם בל יימחה על הדמוקרטיה הישראלית עצם קיומה של רשימה זו הוא כתם בל יימחה על הדמוקרטיה הישראלית, בהיות תכליתה המרכזית - שחרורו ממאסר של רוצח ראש הממשלה ויושב ראש מפלגת העבודה יצחק רבין. הגם שהוחלט בעבר להתיר את התמודדותה של רשימה זו לכנסת ה-23, החליטה ועדת הבחירות אך לפני מספר חודשים שלא לאפשר לרשום את שמו של הרוצח המתועב על מיליוני פתקי ההצבעה המופיעים בקלפיות הפזורות ברחבי הארץ".
עוד הוסיפו: "כעת, אתם נקראים שוב לעשות שימוש בסמכותכם הקבועה בחוק ולא לאשר את כינוי רשימתו של רוצח ראש הממשלה עם שמו המתנוסס עליה. כמובן שלא יהיה בכך כדי למזער, ולו במעט, את הבושה שבעצם הגשתה של רשימה זו אך למצער, יהיה בכך כדי להעביר מסר חינוכי למיליוני מצביעות ומצביעים אשר יפקדו את הקלפיות בעוד שבועות ספורים ואשר לא יאלצו לראות את שמו של בן העוולה על פתקי ההצבעה המונחים מולם".
ועדת הבחירות נענתה בחיוב לבקשה פה אחד והחליטה למחוק את שמו של רוצח ראש הממשלה יגאל עמיר והשם החדש שניתן לרשימה הוא "משפט צדק בראשות ד"ר לריסה עמיר".
כזכור, ד"ר לריסה טרימבובלר-עמיר רצה בעבר לבחירות תחת האותיות "קץ" ולא עברה את אחוז החסימה ובאותה רשימה רצה גם גאולה עמיר, אימו של רוצח ראש הממשלה. בשנה שעברה הוגשה הצעה להסיר את מועמדותה אך בית המשפט העליון טען כי אין סיבה ממשית להסיר את מועמדותה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.חיפהחים 02/2021/23הגב לתגובה זו0 0בתך נתניהו יצרף את מפלגת משפט צדק לממשלתוסגור
-
1.אשתו של יגאל עמיר נלחמת כדי להציל את בעלה המטרה היתה בא.א.חיפה 02/2021/23הגב לתגובה זו0 0נורא שנותנים לאשתו של יגאל עמיר במה. המדינה עשתהנכצה טעויות מדוע אפשרו לט להתחתן איתה. מדוע נתנו לו להתייחד עם אדתו וכך הביאה יחד לעולם מלאט לאט מתקדמת למההשהירנרוצה לדירר את רמת צח ראש ממשלה. הושה וירםה איך המדינה איפשרה לה להקים מפלגה בעד רצח רבין. אין לנו כל בושה, כאב יותר נכון . אין לנו כל בעיה שהקימה בםרוש מםלגה בעד יגאל עמיר. עצם השם הזה נורא כל כך רוצים להיות דמוקרטים עד מחיר לקבלת רוצח רבין כמפלגה. תגידו עד כדי כך אנחנו מוכנים לתת את חוםש הביטוי והדמוקרטי. לא אבדתם את השפיות שלכם מי שקבע את כשרותם של המפלגות. אתם השתגעתם. כל המדינה השתגעה לתתסגור


