משפט
רשת AM:PM תפצה לקוחות בעשרות אלפי שקלים: כך תוכלו לקבל
בית המשפט אישר הסדר מיוחד במסגרת בקשה לתביעה ייצוגית לאחר שהרשת שלחה תוכן שיווקי דרך חשבוניות דיגיטליות ללא אישור מהלקוחות
בית המשפט השלום בפתח תקווה אישר השבוע הסדר בין רשת בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד רשת AM:PM שמונה 57 סניפים ברחבי הארץ. בבקשה נטען שהחברה שלחה ללקוחות פרסומות דרך חשבוניות דיגיטליות ללא שקיבלה הסכמה מראש.
השופטת זהבית אלדר קבעה כי "התובענה הראתה עילת תביעה לכאורה והייתה מוצדקת שכן המשיבה שלחה דברי פרסומת לנמענים, בניגוד להוראות חוק התקשורת".
במסגרת ההסדר, התחייבה AM:PM לשנות את התנהלותה באופן מהותי. מעתה, לפני פתיחת החשבונית הדיגיטלית יוצג ללקוח מסך בחירה ברור שיאפשר לו לבחור האם לראות חשבונית עם פרסומות או בלעדיהן.
זאת בניגוד להתנהלות הקודמת של הרשת שפעלה כך שלקוחות שביקשו לקבל חשבונית דיגיטלית קיבלו אותה עם פרסומות ללא שנשאלו אם הם מעוניינים בכך. השיטה החדשה תציג בפני הלקוחות בחירה ברורה לפני קבלת החשבונית.
השופטת הסבירה שהשיטה החדשה חוקית, וקבעה כי "מסך ההסכמה אינו שולח תוכן שיווקי בפועל, אלא מציג ברירה יזומה ללקוח לבחור האם לקבלו".
הפיצוי שתעניק הרשת יינתן בצורת הנחות למוצרים בכל הסניפים. הרשת תמכור מוצרים במחיר הנמוך ב-10 אחוזים לפחות מהמחיר הרגיל. ההנחות יינתנו למשך שלושה חודשים או עד שיגיעו לסכום הכולל של 125 אלף שקלים. אם לא כל הסכום ינוצל על ידי לקוחות, יתרת הכסף תועבר כתרומה לעמותות באמצעות מוצרים מהסניפים.
בית המשפט אישר גם תשלום של 9 אלף שקלים כגמול למבקש ו-18 אלף שקלים שכר טרחה לעורך דינו.
עוד ב-
תביעה ייצוגית היא כלי צרכני יעיל - הוא מאפשר לנהל תביעה אחת מרוכזת במקרים שבהם מדובר בתובעים רבים. הדבר מביא לא פעם לתוצאות, כמו במקרה הזה וכפי שדיווחנו על חברת סלקום שתפצה את הלקוחות בעשרות מיליונים. כמו כן, פרסמנו על כך שטויוטה טויוטה תשלם מיליונים ללקוחות. גם דיווחנו על כך שיוזמי קמפיין "אתה הראש אתה אשם" ישלמו מאות אלפי שקלים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.כדרכי הרגילה, אני מסרב לקבל מחברות כל הטבהירון 06/2025/18הגב לתגובה זו0 0כדרכי הרגילה, אני מסרב לקבל מחברות כל הטבה שנוצרה עקב תביעה יצוגית תשאלו חברת תקשורת שאמרו שהם חייבים לתת לי הטבה כזו, אחרי שאיימתי להתנתק מהם, הם ויתרו ולא הגיע אלי שום הטבה שנוצרה מתביעה ייצוגיתסגור



