משפט

עובדים בעבודת כפיים? יש הזכאים להכרה מביטוח לאומי

בית הדין הארצי לעבודה הכיר במחלת הקינבוק הדו צדדית מחלה שקשורה לפרק כף היד,שנגרמת כתוצאה משימוש בכלים רוטטים מהלך שמחזק את ההגנה על עובדים בענפי אינסטלציה בנייה מתכת ותעשיות פיזיות 
מערכת ice | 
ביטוח לאומי (צילום shutterstock)
לאחר שבע שנות דיונים, בית הדין הארצי לעבודה הכיר במחלת הקינבוק שמזוהה עם שורש כף היד, שממנה סובל שלמה כהן אינסטלטור ישראלי, שניהל תביעה מול ביטוח לאומי, ניצח, והיא תוסדר כמחלת מקצוע. תחילה דחה בית הדין האזורי את התביעה נגד המוסד לביטוח לאומי בטענה שאין קשר בין העבודה למחלה .
כהן עבד במשך שנים עם כלים רוטטים כגון פטישון מקדחות דיסקים וקונגו במשך כארבע שעות ביום. עם הזמן התפתחו אצלו בעיות בשורש כף היד, ובעיקר נמק עצם הלונייט, מחלת קינבוק. מומחית נוספת, ד"ר קרין ציקל שלום, קבעה כי המחלה מוכרת גם בספר מחלות המקצוע האירופאי וכי תנאי העבודה גרמו או החמירו את המחלה בדומה לסעיפים האירופאים.
בית הדין הארצי הדגיש כי גם החמרת המחלה אכן קיימת עקב עבודה מרובה עם כלים רוטטים ושזו סיבה מספיקה להכרה כפגיעה בעבודה,  גם אם עד עכשיו לא הייתה הסכמה מלאה בקרב המומחים.
לדברי עורך הדין תומר לינר העוסק בתביעות נזיקין, ביטוח וביטוח לאומי הוסיף" "מדובר בפסק דין משמעותי לכל מי שבמהלך עבודתו מחזיק בכלים רוטטים. מדובר במחלה נדירה יחסית, שעד כה לא זכתה להכרה ברורה בפסיקה כמחלת מקצוע בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה