משפט
רשות המסים חשפה הונאת עתק: כך העלימו יותר מ-100 מיליון שקל
כתבי אישום הוגשו נגד חמישה תושבי מזרח ירושלים ושלוש חברות בבעלותם, בגין הפצה וקיזוז חשבוניות פיקטיביות וניכוי מס תשומות שלא כדין. זאת לאחר חקירה של מחלקת חקירות מכס ומע"מ ירושלים
רשות המסים הגישה שלושה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים תושבי מזרח ירושלים, וכן נגד שלוש חברות בבעלותם, בגין הפצה וקיזוז של חשבוניות פיקטיביות וניכוי מס תשומות ללא חשבוניות, בסכום מס מצטבר של יותר מ-100 מיליון שקל.
החשבוניות הפיקטיביות הופצו בתחום הבנייה וכוח האדם במטרה לאפשר לאחרים להתחמק או להשתמט מתשלום מס. החברות המקזזות כללו את החשבוניות הפיקטיביות שקיבלו מהנאשמים בספריהן וניכו על בסיסן מס תשומות שלא כדין, בסכומים של עשרות מיליוני שקלים.
כתבי האישום הוגשו על ידי עו"ד עבד אלקאדר למבאשר מהמחלקה המשפטית הארצית פלילי תל אביב, בעקבות חקירה של מחלקת חקירות מכס ומע"מ ירושלים.
בכתב האישום הראשון נגד ראיד אלנואעג'ה ומוחמד אלנואעג'ה, אב ובנו, עולה כי האב פעל להפצת 722 חשבוניות פיקטיביות מחמש חברות שבשליטתו בסכום של מעל 118 מיליון שקל, וכן כי קיזז 175 חשבוניות בשלוש חברות בסכום של מעל 48 מיליון שקל. בנו, מוחמד אלנואעג'ה, הפיץ 263 חשבוניות פיקטיביות משתי חברות שבשליטתו בסכום כולל של מעל 32 מיליון שקל, וקיזז 103 חשבוניות פיקטיביות בסכום כולל של מעל 23 מיליון שקל.
בכתב האישום השני נגד עלי עותמן עולה כי הוא פעל יחד עם אחרים להפצת 129 חשבוניות פיקטיביות מחברה הרשומה על שמו בסך כולל של מעל 13 מיליון שקל. נאשם נוסף, עלא דקאק, פעל יחד עם אחרים להפצת 55 חשבוניות מחברה הרשומה על שמו בסך של מעל 17 מיליון שקל. שני הנאשמים פעלו יחד עם הנאשמים בכתב האישום הראשון.
עוד ב-
בכתב האישום השלישי, נגד מוחמד פארוק חמידאת, עולה כי הוא פעל ביחד עם שאר הנאשמים להפצת 275 חשבוניות משלוש חברות, הראשונה הרשומה על שמו ושתי האחרות על שם אחרים. בנוסף, הנאשם קיזז 72 חשבוניות בחברה הרשומה על שמו בסכום של מעל 25 מיליון שקל, והפיץ עוד 184 חשבוניות פיקטיביות מחברות הרשומות על שמות הנאשמים עלי עותמן ועלא אלדין דקאק בסכום של מעל 78 מיליון שקל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.כמה באמת עולים לנו ״ערביי ישראל״? מישהו חישב?אני רק שאלה 01/2026/11הגב לתגובה זו0 0בפשיעה, בטרור, באי השתתפות בנטל, בתקציבי ביטוח לאומי, בתאונות הדרכים, בגניבות המכוניות ופשיעה חקלאית ועוד ועוד ועודסגור
-
1.וזה יותר חשוב ממצעד. דגלים (ל"ת)תלחדט 01/2026/11הגב לתגובה זו0 0סגור



