משפט

מושיקו מור בדרך לחופש: בית המשפט הורה להסיר את האיזוק של הזמר

למרות כתב האישום הקשה על עבירות מין, בית המשפט הורה להסיר מהזמר את הפיקוח האלקטרוני. הדוחות החיוביים שסללו את הדרך להחלטה, התנאי המיוחד במקום העבודה החדש, והשלב הבא של הפרקליטות
מושיקו מור (צילום יוטיוב/ ערוץ 24)
בית המשפט הורה על הסרת האיזוק האלקטרוני של הזמר מושיקו מור לאחר תקופה של כשנה וחצי.
כזכור, הזמר נעצר בתחילת שנת 2025 בעקבות תלונה של צעירה בשנות ה-30 לחייה. בהמשך הוגש נגדו כתב אישום חמור בבית המשפט המחוזי בלוד המאשים אותו במעשי אונס, מעשה סדום וגרימת חבלה. 
לפי האישום, לאחר הופעה שקיים בדצמבר 2024, הזמין מושיקו מכרה שלו ואת חברתת ההמתלוננת לדירה שכורה שהחזיק בראשון לציון. לאחר מכן, כשנשאר לבד עם המתלוננת, נעל את דלת הדירה וביצע בה את עבירות המין תוך הפעלת כוח, עד שהיא הצליחה להדוף אותו ולהימלט מהמקום.
לאחר ששהה קרוב לשלושה חודשים במעצר, בית המשפט החליט במרץ 2025 לאשר את שחרורו לחלופת מעצר. הוא נשלח למעצר בית מלא בבית אחותו בטבריה, ותחת תנאים מגבילים מאוד.
לפי פרסום של וואלה, היום (ראשון), בית המשפט קיבל את בקשתו של מושיקו והורה להסיר את הפיקוח האלקטרוני ולאפשר לו לשוב לעבוד. ההחלטה לא תיכנס מידיתית לאחר שלבקשת הפרקליטות עוכב ביצועה ב-48 שעות לצורך בחינת הגשת ערר לבית המשפט העליון.
ההקלה בתנאיו של מור הגיעה בעקבות המלצות שירות המבחן, שהציג מספר תסקירים לבית המשפט. מהנתונים עולה כי בתקופה האחרונה מור מתמיד בהליך טיפולי, נקי לחלוטין מסמים ומאלכוהול, מראה מחויבות לגורמי הטיפול וחזר לעבוד. כמו כן, צוין כי הוא שוהה במעצר בית עם אזיק אלקטרוני כבר למעלה מ-16 חודשים, ומעולם לא הפר את התנאים שנקבעו לו.
בשירות המבחן הדגישו את היציבות שהפגין מור ואת חוות הדעת החיובית שקיבל ממעסיקו החדש. כדי למנוע סיכון, הובהר כי במסגרת עבודתו הוא לא יבוא במגע ישיר עם נשים או לקוחות. לאור זאת, קבעו אנשי המקצוע כי הפחתת הפיקוח עליו אינה מהווה סכנה לציבור.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נמאס כבר מבתי המשפט! חלאות!הזויים (ל"ת)
    רון 07/2026/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור