משפט
מכה לאושר עד: תביעה ייצוגית בהיקף מיליוני שקלים
בית המשפט אישר בקשה לניהול תובענה ייצוגית נגד רשת המרכולים, בעקבות טענות על אי-סימון מחירים על גבי מוצרים. ברשת מגיבים: "כלי התובענות הייצוגיות הפך למכשיר להפעלת לחץ כספי" | כל הפרטים
התפתחות משפטית דרמטית עבור רשת המרכולים "אושר עד" (מרב - מזון כל בע"מ). בית המשפט אישר בקשה לנהל תובענה ייצוגית בהיקף של מיליוני שקלים נגד הרשת, בעקבות טענות שלפיהן לא סומנו מחירים על גבי מוצרים בסניפיה.
הבקשה לאישור התביעה הוגשה כבר לפני מספר שנים, ולאחר הליך ממושך שכלל דיונים ובחינה של הטענות, אישר בית המשפט להמשיך ולברר אותה במתכונת ייצוגית. עם זאת, החלטת בית המשפט אינה קובעת שהטענות נגד הרשת הוכחו לגופן, אלא רק מאפשרת את המשך הבירור המשפטי במסגרת הליך ייצוגי.
מטעם אושר עד נמסר בתגובה כי בשנים האחרונות הפך כלי התובענות הייצוגיות במקרים רבים לכלי להפעלת לחץ כספי משמעותי על חברות ועסקים. ברשת הבהירו כי הם מכבדים את החלטת בית המשפט, אך ציינו כי מדובר בשלב אישור התובענה כייצוגית ולא בהכרעה בתביעה עצמה.
בחברה מאמינים כי במסגרת המשך ההליך יעלה בידם להוכיח שטובת הצרכנים לא נפגעה, שמחירי המוצרים הוצגו לציבור באופן ברור ונגיש, ושהתנהלות הרשת התבססה על פרשנות משפטית של הוראות הדין.
רשת אושר עד הוקמה בשנת 2009 על ידי אברהם משה מרגלית, אריה בוים ויהודה לניאדו, והפכה בשנים האחרונות לאחד היעדים המבוקשים בישראל לאספקת סל קניות במחירים נגישים. כיום מפעילה הרשת 24 סניפי ענק ברחבי הארץ לצד ארבעה סניפים בארצות הברית תחת המותג Bingo Wholesale.
זהו אינו ההליך המשפטי הראשון עמו מתמודדת הרשת לאורך השנים בתחומי הצרכנות והתעסוקה. בעבר כבר אושרה נגדה תביעה ייצוגית בגין גביית מחיר מופרז העולה על הפיקוח עבור מארזי 60 ביצים, והוגשה נגדה בקשה לייצוגית מצד קופאי לשעבר בטענה לניכוי חוסרים בקופה משכר העובדים.
עוד ב-
כמו כן, בשנת 2026 הוגשה נגדה תביעה בטענה לכשל והטעיה צרכנית במערכת השקילה והתשלום העצמי "אושר סמארט", ולצד אלה התמודדה הרשת גם עם תביעה אזרחית בסך 75 אלף שקלים שהוגשה בשנת 2025 בטענה למכירת מוצר חמץ במהלך חג הפסח בניגוד לחוק.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



