משפט

כלכליסט מתנערים מאחריות? "תביעה, מופרכת, צינית ומסוכנת"

לאחר תביעת הדיבה שהגישה NSO, כלכליסט פרסמו השבוע כתב הגנה: "מדובר בתביעה מופרכת, צינית ומסוכנת המוגשת תוך ניסיון להשתיק את הנתבעים בפרט ואת העיתונות החוקרת בכלל"
מערכת ice |  1
תומר גנון, NSO (צילום pexels, פייסבוק, דוברות המשטרה)

לאחר שלפני מספר חודשים הגישה קבוצת אן אס או, תביעת דיבה נגד העיתון בעקבות פרסומי פרשת NSO בכלכליסט, במהלכה התברר כי העיתון הציג טענות שגויות, לפיהן תוכנת הריגול של החברה הותקנה שלא כחוק אצל מספר אנשי ציבור, העיתון הגיש השבוע את כתב ההגנה ואף פרסם כתבת תגובה.
 


כזכור, במכתב התרעה לפני תביעה שנשלח מטעם אן אס או, נטען בין השאר כי בניגוד לפרסומים: "מערכות הלקוח נמצאות אך ורק באתר הלקוח ומעולם לא הופעלו ב'ארכיטקטורות ענן';  המערכת שומרת ב'לוגים', תיעוד מלא של כל הפעולות אשר בוצעו על ידי הלקוח ואין ללקוח אפשרות לשנות או למחוק את ה'לוגים'". 


כמו כן תקפו את העיתון: "לא מדובר בתחקיר עיתונאי אלא בפרסום חד צדדי, מוטה וכוזב, אשר קיבל פומבי בנסיבות המעלות חשש ממשי שמטרתו לשרת מטרות זרות לחלוטין למהותה של עיתונאות מקצועית, אחראית וחסר פניות, והכל תוך זריית חול בעיני הציבור הרחב ופגיעה באמון הציבור ביכולת לקיים בדיקה אמינה של פרשה בעלת חשיבות ציבורית ראשונה במעלה".
 


כעת נטען בכתב ההגנה שהגיש כלכליסט כי הפרסומים הם אמת ובעלי עניין ציבורי וכי "מדובר בתביעה מופרכת, צינית ומסוכנת המוגשת תוך ניסיון להשתיק את הנתבעים בפרט ואת העיתונות החוקרת בכלל".

בין היתר מתייחס כתב ההגנה לפרסומים שנחשפו במהלך משפט נתניהו לפיהם המשטרה חרגה מסמכותה, כאשר השתמשה בחומר שהיה בטלפון של פילבר בתאריכים מוקדמים למתן הצו בעניין. בכתב ההגנה מציינים כי עקב כך ניתן לקבוע כי "תוכנת פגסוס בה נעשה שימוש על ידי המשטרה פעלה ברמות שונות וללא מיקוד", וכן ש"טענת התובעת כי המוצר שנמכר למשטרה 'מהווה גרסה מנוונת מאוד' היא שקרית ומטעה".
יש לציין כי כלכליסט בעצמם הודו כי חלק מהפרסומים היו שגויים, ובחודש פברואר לאחר שתוצאות בדיקה מיוחדת, הראו כי הטענות למעקב אחרי אנשי ציבור מסוימים התבררו כלא נכונות, נכתב בכתבת תגובה בעיתון: "ממצאי דו"ח הביניים של צוות הבדיקה, בראשות המשנה ליועמ"ש עמית מררי, מחייבים התייחסות רצינית ובדיקה מחודשת של הממצאים והטענות שפרסמנו".

תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה הפיאסקו העיתונאי הגדול ביותר מאז קום המדינה
    אמיר 05/2022/10
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מתפלא של"עיתונאי" הזה יש עדיין עבודה. הזיה.
    סגור