משפט
לחץ בבית הנשיא לקראת הפגנת הימין: "להציב דדליין לצדדים"
לקראת עצרת הימין הערב בעד הרפורמה המשפטית: בבית הנשיא דוחקים בצדדים לחתור להכרעה ושוקלים להציב דד ליין לצדדים
המו"מ התקוע בדיונים הקדחתניים בין הקואליציה לאופוזיציה שנועד לרצות את כל הצדדים ולהגיע למתווה מוסכם ומרוכך יוצר לחץ בבית הנשיא שמבקש להציב דדליין על מנת להציג תוצאות בטווח הקרוב.
נציגי הנשיא הבהירו לנציגים בשיחות משני הצדדים, כי במידה והדיונים לא יבשילו תוך זמן סביר, הם לא יהססו לקבוע דד-ליין במסגרת תאריך סיום רשמי לשיחות. כאשר מטרת הנשיא היא למנוע מריחת זמן ומתיחה של התהליך לתקופה ארוכה מעבר לנחוץ.
מורגש לחץ גם מכיוונו של מי שמניע את המהלך, ח"כ רוטמן לקראת הפגנת הענק שמתכנן הימין הערב בירושלים בעד הרפורמה המשפטית. מי שמוביל את החקיקה משגר לנתניהו מסר נחוש נגד עצירת החקיקה. יו"ר ועדת חוק, חוקה ומשפט, ח"כ שמחה רוטמן מהציונות הדתית ישתתף הערב בהפגנת הענק שמתכנן הימין בעד הרפורמה ומזהיר כי: "יש ניסיון לכפות ערכים על עם שלם. אני מדבר בשם כולם שמעוניינים בשינוי במערכת המשפט".
עוד ב-
"בחברה הישראלית לא משנים בצעקות, במחאות או בהכחשת המציאות, העם בחר בדרך מסוימת, אין לגיטימציה דמוקרטית לכפות ערכים על עם שלם. אני מדבר בשם כולם, שמעוניינים בשינוי של מערכת המשפט – אם מאמינים כמובן לסקרים". אמר רוטמן וציין עוד: "אם תהיה העדפה מתקנת – אנשים ייבחרו על פי טיקט ולא על פי כישורים. חברי הכנסת הם מאוד מגוונים, ואני מאמין שהגיוון ייווצר מאליו. ממילא הממשלה שלנו אמורה למנות רק ארבעה מתוך 15 שופטים. לא ככה יוצרים גיוון".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



