משפט

עהד תמימי שוחררה מהכלא לאחר כשלושה שבועות - וממשיכה בהסתה

הצעירה הפלסטינית עהד תמימי שנעצרה לפני כשלושה שבועות בעקבות הסתה קשה כנגד ישראל, שוחררה לאחרונה כחלק מעסקת החזרת השבויים. תמימי ידועה בפעילות הפרובוקטיבית שלה כנגד ישראל, ולא חודלת להתייצב מול המצלמות ולהמשיך במסע ההסתה שלה. זו כמובן אינה הפעם הראשונה בה היא נעצרה ושוחררה.
מערכת ice |  1
עהד תמימי (צילום פלאש 90)
על רקע עסקת החטופים, הצעירה הפלסטינית הידועה בפעילותה הנמרצת נגד ישראל, עהד תמימי, שוחררה לאחרונה מהכלא. העובדה שיצאה לחופשי ממאסר אך לפני רגע, לא עצרה בעדה להמשיך את מסעות ההסתה. בת ה-22 שהפכה לסמל הטרור ו"מאבק" בעיני פלסטינים רבים, התראיינה לערוץ אל ע'יד ואמרה: "יש עוד 30 אסירות שנמצאות בכלא ומתעללים בהן כל יום".
כזכור, תמימי נעצרה לאחר ששיתפה בחשבון האינסטגרם הפרטי שלה: "המסר שלנו לעדרי המתנחלים: מחכים לכם בכל ערי הגדה, מחברון ועד ג'נין. אנחנו נשחט אתכם ואתם תגידו שמה שהיטלר עשה לכם היה בדיחה. נשתה את דמכם ונאכל את גולגולתכם. יאללה קדימה, אנחנו מחכים לכם".
לאחרונה פורסם כי שלושה שבועות בלבד לאחר שנעצרה, היא שוחררה, ומיד מיהרה להמשיך במסע "ההסברה" התוקפני שלה ולהאשים את ישראל במגוון עלילות. "יש גם עשר אסירות שנעצרו לאחרונה מעזה. הן עזבו את ילדיהן. מצבן היה רע מאוד וכוחות הכיבוש הכו אותן",  כך אמרה לערוץ הערבי שאליו התראיינה בעת שחרורה. נוסף על כך, אמרה שקיבלה איומים קונקרטיים מהשב"ס שאביה (שנמצא בכלא) עשוי להיהרג במידה ותדבר כנגד ישראל.

מפגינים פלסטיניים (צילום: ויסאם הוסלמון, פלאש 90)
זו כמובן לא הפעם הראשונה בה עהד תמימי נעצרת. כבר בשנת 2017 פורסם סרטון בו היא סטרה לקצין צה"ל ונשלחה לשמונה חודשי מאסר. נראה שתמימי לא מתכוונת להפסיק את דברי הבלע וההסתה שלה, שיש בהם עד כדי אנטישמיות, ונשאלת השאלה כמה הנזק שצעירה אחת יכולה לגרום עלול לחבל בהסברה הישראלית?
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מחבל טוב הוא מחבל מ ת. (ל"ת)
    מיכאל 11/2023/30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור