בארץ

חוק הגיוס יעבור? כ"ץ: "משלוח צווים באופן חד צדדי - נכשל"

רקע ההכרעה בנוגע לחוק הגיוס הולך ומתקרב, ושר הביטחון כ"ץ כתב היום על תוואי הגיוס אותו יציג: "גיוס של אלפי חרדים - לצד שמירה על עולם התורה" 
מערכת ice | 
ישראל כץ (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
רגע ההכרעה הולך ומתקרב, ושר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס היום (שבת) בחשבון X לתוואי חוק הגיוס אותו הציג בפני ועדת חוץ וביטחון של הכנסת: "עקרונות חוק הגיוס אותם הנחתי בפני ועדת החוץ והביטחון של הכנסת מבוססים על שני יסודות מרכזיים: קביעת יעדים לשירות צבאי משמעותי של הציבור החרדי בצה"ל - כולל סנקציות ברורות במקרה של אי עמידה ביעדי הגיוס - לצד שמירה ומניעת פגיעה בעולם התורה היהודי, שהוא יסוד חשוב לקיומנו כאן כמדינה יהודית".
כ"ץ הדגיש כי, "רק בהליכה עם שני העקרונות האלה ביחד ניתן לעשות שינוי היסטורי ולהעביר חוק גיוס בהסכמה לאומית רחבה שיביא לשילוב מהיר של אלפים ועשרות אלפים מבני הציבור החרדי כלוחמים ותומכי לחימה בצה"ל - שכל כך זקוק לתוספת כוח אדם בסדיר ובמילואים. כל דרך אחרת שניסו עד כה, כולל משלוח צווים באופן חד צדדי - נכשלה ומביאה למציאות עגומה שבה רק אחוזים בודדים מהחרדים משרתים בצה"ל. מי שרוצה לנגח ולפלג במקום לחבק, לאחד ולמצוא פתרון אמיתי - חלקי לא יהיה עימו. אלה העמדות אותן אני מביע בכל מקום וכל ניסיון לעוות ולסלף אותן לא יצלח".
 
כ"ץ הוסיף לאחר מכן בתגובה לפוסט: "למתקשים בהבנת הכתוב: כמובן שלא כתבתי שאני נגד משלוח הצווים שנשלחים ע"י צה"ל על פי החוק הקיים - אלא ציינתי את העובדה שהיום מתגייסים אחוזים בודדים בלבד ושהפתרון הוא חוק גיוס בהסכמה שיביא לגיוס משמעותי של אלפי חרדים לצה"ל, תוך שמירת עולם התורה היהודי". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה