בארץ
החורבן בניר עוז: אושר מתווה לשיקום הקיבוץ בהיקף של מאות מיליונים
מתווה לשיקום ופיתוח קיבוץ ניר עוז בהיקף של למעלה מ- 350 מיליון שקלים יוצא לדרך: "אנחנו איתכם עד חנוכת ההרחבה"
אסיפת קיבוץ ניר-עוז אישרה את המתווה המוסכם לשיקום ופיתוח הקיבוץ בהיקף של למעלה מ-350 מיליון ש״ח. על המתווה סיכמו בשבוע בישיבה משותפת שר האוצר בצלאל סמוטריץ’, השר במשרד האוצר זאב אלקין, ראש מנהלת תקומה אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד האוצר, אילן רום, המשנה למנכ"ל האוצר, ישראל מלאכי, הנהלת קיבוץ ניר עוז וגורמי מקצוע נוספים.
מדובר במתווה שגם נדון בקבינט החברתי-כלכלי, ומגיע בעקבות ההכרה בייחודיות קיבוץ ניר עוז ובאתגרים הרבים העומדים לפתחו נוכח עוצמת הפגיעה שחווה בשבעה באוקטובר. הפתרון שהוצע לקיבוץ על ידי מנהלת תקומה כולל שילוב מיוחד של מספר מתווים ונועד למקסם את המשאבים הקיימים בכדי לספק מענה למורכבות יוצאת הדופן של שיקום הקיבוץ שנפגע קשות.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', אמר לחברי קיבוץ ניר-עוז: “כל עוד אני פה, אתם לא לבד. הדלת לא ננעלת, ואנחנו איתכם גם עד חנוכת ההרחבה שאתם מתכננים לקיבוץ – והלוואי שאפילו יותר מזה – וגם במציאת הפתרונות למי שלא חוזר".
השר סמוטריץ' הוסיף: "אני, ברמה האישית, יחד עם ראש מנהלת תקומה ואנשינו, מחויבים באופן מלא להיות איתכם בתהליך הזה. אני מקווה שככל שיתחילו לשמוע את הפטישים – הלב יתחיל לדפוק יחד איתם".
עוד ב-
לסיום אמר: "אנחנו יחד עד הסוף - הטוב והמוצלח. אני רואה זכות עצומה להיות שותף להשראה הגדולה שאתם. ואני מקווה שזו תהיה הרוח במדינה שלנו - אנחנו צריכים שמדינת ישראל תהיה ניר עוז".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.רקלייטמן 04/2025/10הגב לתגובה זו0 0בגלל סיגריות יש סרטן! צריך לתבוע את כול חברות הסיגריות ולרושש אותםסגור



