בארץ
השיטה החדשה של צה"ל בצפון הרצועה: שריפת השדות
לאחר היתקלויות רבות בצפון רצועת עזה, בצה"ל התחילו במבצע לטיהור השטחים שסמוכים לגבול
הגברת הלחץ הצבאי על ארגון הטרור חמאס נמשכת, ובעקבות ריבוי המקרים של היתקלויות מחבלי חמאס עם חיילים בצפון רצועת עזה, בצה"ל יצאו בימים האחרונים למבצע במטרה לטהר את השטחים הסמוכים לגבול בצפון רצועת עזה.
המבצע החדש של צה"ל מתבצע על ידי שרפה של שטחים חקלאיים, שחושפת פירי מנהרות, מטענים ומחבלים שמוסתרים באזור צפון רצועת עזה. השטח שמטוהר בימים אלו כולל אלפי דונמים של שטחים חקלאיים שנסרקים באמצעות רחפנים. כך לפי פרסום של חדשות 12.
במהלך המבצע כבר נחשפו כמה פירי מנהרות, כאשר באחת מהן אותרו אמצעי לחימה וחומרי מודיעין. גורם בצה"ל סיפר לחברת החדשות כי טיהור המרחב מאפשר לסרוק את השטח בצורה טובה יותר באמצעות רחפנים, וכך מאותרים מחבלים ואמצעי לחימה רבים.
עוד ב-
כאמור המבצע בא על רקע ריבוי ההיתקלויות בצפון רצועת עזה, כאשר בשבוע שעבר נפלו סרן עידו וולוך קצין בשריון, ולוחם מיחידת המסתערבים של מג"ב נטע יצחק, במהלך קרבות קשים ברצועת עזה. באותו האירוע נפצעו שמונה חיילים נוספים שפונו לבתי החולים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



