בארץ

חברות הביטוח מעדכנות: אלו הצעדים הננקטים בשל השריפות

מוקדם עדיין להעריך את היקף הנזקים כתוצאה מהשריפות המשתוללות, אבל בחברות הביטוח מגדל והפניקס כבר נערכים. אלו הצעדים עליהם הודיעו
מערכת ice | 
השריפות (צילום אורן בן חקון/פלאש 90)
השריפות המשתוללות ברחבי הארץ צפויות לגרום לנזקי רכוש רבים בהיקפים שמוקדם עדיין להעריך, אולם בחברות הביטוח כבר מבינים את ההשלכות הראשוניות ונערכים בהתאם. 
בחברת הביטוח מגדל ביטוח ופיננסים הוקמו, בעקבות השריפות המשתוללות באזורים שונים בארץ, מוקד חמ"ל מיוחד שייתן מענה מיידי ויעיל לכלל מבוטחי החברה. 
בחברת הביטוח מגדל חידדו: "יודגש כי בשלב זה נבצר מבעדם של שמאים להגיע למבוטחים אשר נזק נגרם לרכושם".
עוד הוסיפו וכתבו בהודעתם: "אנו מזכירים לכלל המבוטחים להקפיד על הנחיות פיקוד העורף והצוותים המקומיים, ולנקוט בכל האמצעים הדרושים לשמירה על ביטחונם וביטחון בני משפחתם. נמשיך לעדכן בהתאם להתפתחות האירועים". החמ"ל של מגדל במספר: 050-5754406.
גם בחברת הביטוח הפניקס הודיעו על הקמת מוקד חירום מיוחד, נוכח אירועי השריפות כדי לתת מענה ראשוני לצרכי מבוטחי הפניקס 5070*.
חברת כלל ביטוח ופיננסים יידעה אף היא את מבוטחיה וסוכניה באמצעות אתר החברה ועמודי הרשתות החברתיות שלה כי עומדת לרשותם 24 שעות ביממה בכל שאלה או בירור בעניין השריפות באזור ירושלים וסביבתה בטלפון 6564*, וציינה כי תמשיך ותעדכן, ככל שיידרש, בתקווה שהאירוע הקשה הזה יסתיים מהר ככל האפשר ובשלום.
כלל ביטוח ופיננסים יידעה את מבוטחיה וסוכניה באמצעות אתר החברה ועמודי הרשתות החברתיות שלה כי עומדת לרשותם 24 שעות ביממה בכל שאלה או בירור בעניין השריפות באזור ירושלים וסביבתה בטלפון 6564*, וציינה כי תמשיך ותעדכן, ככל שידרש, בתקווה שהאירוע הקשה הזה יסתיים מהר ככל האפשר ובשלום.
בנוסף, לשכת סוכני הביטוח בישראל פותחת קו חירום לסיוע ובירור זכויות לכלל אזרחי ישראל שנפגעו באופן ישיר או עקיף מהשריפות באזור הרי ירושלים ויתר חלקי המדינה. קו החירום החל לפעול ומספרו: 03-636-6506. במסגרת הקו המיוחד, יעניקו סוכני ביטוח, מתנדבים ובעלי ניסיון, מענה ראשוני וסיוע לאזרחים ולבעלי עסקים בנושא בירור הזכויות שלהם לנוכח אירוע השריפות בהרי ירושלים, ויתר המדינה, שגרמו לנזקי רכוש. הקו יפעל במתכונת של 24/7, אך לא יפעל בשבת.
נשיא לשכת סוכני הביטוח, שלמה אייזיק, פנה אמש לכלל חברות הביטוח בבקשה ״להפעיל שיקול דעת, ולא לממש את סעיף ׳חריג הטרור׳ בפוליסות הביטוח לדירה, זאת גם במידה ויוכרז רשמית כי השריפות נגרמו כהצתה על בסיס לאומני או אירוע טרור. צעד זה קריטי על מנת שלא להותיר מבוטחים ללא מענה דווקא ברגעים הקשים ביותר של אובדן, נזק ועוגמת נפש״.
אייזיק מסר כי: “גם ביום העצמאות, סוכני הביטוח לוקחים אחריות ומתייצבים על מנת לסייע לכלל אזרחי ישראל ובמיוחד למי שנפגעים מהשריפות הן בהיבט האישי וגם בהיבט העסקי והכלכלי. קיים שוני גדול מאוד בין אירוע של שריפה שנגרמת בשל איתני הטבע לבין שריפה שמבוצעת בשל הצתה שיכולה להיות מוגדרת כאירוע טרור. גם הממשלה צריכה לקבל החלטה האם היא מכריזה על מצב חירום". לשכת סוכני הביטוח מזכירה כי סוכן הביטוח האישי הוא הגורם שמלווה את המבוטחים ברגעי משבר ודואג לכך שלא יישארו לבד מול חברות הביטוח.
כזכור, נהגים נטשו את רכביהם בכביש 1 בהוראת המשטרה בשל השריפה המשתוללת משעות הבוקר. בעקבות התפשטות מהירה של האש, מאמץ כוחות הכיבוי וההצלה מתרכז בשעה זו באזור כביש 1 אשר נסגר לתנועה, שם משתוללת שריפה בשטח פתוח ובסמוך לציר התנועה. השירות המטאורולוגי מעדכן כי הרוחות ימשכו ב 3-4 השעות הקרובות שהולכות להיות "קשות" מבחינת מזג האוויר.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה