בארץ
אורית סטרוק חוששת לעתיד הצפון: "אנחנו פשוט נאבד אותם"
השרה אורית סטרוק השתתפה בוועידת ההתיישבות של מקור ראשון והיישוב עפרה וקראה לחיזוק ההתיישבות על קו הגבול: "חלק גדול מהתושבים הצעירים לא חוזרים. אם לא נצליח לגדל העצמה ורב דוריות, אנחנו נאבד אותם"
אורית סטרוק, שרת ההתיישבות והמשימות הלאומית, נאמה מוקדם יותר היום (שלישי) בוועידת ההתיישבות של מקור ראשון והיישוב עפרה. בנאומה, התייחסה השרה סטרוק להתבגרות האוכלוסייה בצפון והצורך לחזק את היישובים באופן משמעותי.
"הגיל הממוצע, עוד לפני המלחמה היה 70, גני ילדים הלכו ונסגרו, כמעט ולא היו ילדים ביישובים האלו. חלק גדול מהתושבים הצעירים לא חוזרים. אם לא נצליח לגדל העצמה ורב דוריות, אנחנו פשוט נאבד אותם", סיפרה השרה סטרוק.
עוד ציינה שרת ההתיישבות והמשימות הלאומית: "לכן במשרד ההתיישבות התגייסו להשבחה של היישובים באמצעות גרעינים שיבואו לחזק אותם. הגרעין הראשון שאמור לעלות- גרעין שאמור לחזק את היישוב זרעית".
בהמשך דבריה, סטרוק קראה למשפחות צעירות להגיע וליישב את היישובים בגבול הצפון: "אני רוצה לצאת בקריאה גדולה למשפחות צעירות אם אתם רוצים לעשות מעשה ציוני חשוב שיפיע על ההיסטוריה של מדינת ישראל - בואו צפונה לחזק את ההתיישבות על קו הגבול. זה הניצחון האמיתי במערכה בצפון, שהיישובים שם ישגשגו".
עוד ב-
ביחס להתיישבות מעבר לקו הירוק, הצהירה השרה סטרוק כי ביהודה ושומרון הממשלה מנהלת מערכה אסטרטגית על השטחים הפתוחים. לצד זאת, הוסיפה שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות כי הממשלה נערכת להקמת יישובים חדשים בנגב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



