בארץ
הלך לעולמו אחד המסעדנים המיתולוגיים בישראל - ממציא המנה האייקונית
נרי אבנרי, מייסד רשת המסעדות "נרגילה" ואחד מחלוצי המטבח התימני בישראל, נפטר בגיל 71. הוא היה אחראי להצלחת המאכל "זיווה" ולמהפכה קולינרית בשנות ה-80 וה-90
נרי אבנרי, מייסד רשת המסעדות "נרגילה" ואחת הדמויות הבולטות בעולם הקולינריה התימנית בישראל, הלך לעולמו בגיל 71 בבית החולים מאיר שבכפר סבא. אבנרי, שלא היה שף במקצועו אך נחשב ליזם תרבותי-קולינרי פורץ דרך, הותיר חותם עמוק בזירת האוכל המקומית.
אבנרי הקים את הסניף הראשון של "נרגילה" בשנת 1983 ברחוב בן יהודה בתל אביב, לצד אמו שושנה ששימשה כטבחית. המקום נסגר לאחר כשנה על ידי העירייה, אך אבנרי לא ויתר. הוא פתח את הסניף הבא ברחוב קרליבך, ומשם – הדרך להצלחה הייתה מהירה. רשת "נרגילה" פרחה, ובשיאה כללה 22 סניפים בכל רחבי הארץ – מתל אביב ועד באר שבע, מחיפה ועד ירושלים.

צילום: מתוך הפייסבוק הפרטי
בתפריט של "נרגילה" כיכבו מאכלים תימניים מסורתיים כמו מלאווח, ג’חנון, מרק רגל ושעועית, לצד חידושים כמו המאפה האייקוני "זיווה" – בצק עלים מגולגל במילוי גבינה צהובה – שנקרא על שם בת זוגו לשעבר, זיוה טוויל.
אבנרי נודע באישיותו הכריזמטית והייחודית. הוותיקים שבינינו זוכרים כי בתוך התפריטים ניתן היה למצוא גם גזרי עיתונים, ואף תמונות פרובוקטיביות – צעד שהוביל את אמו לפרוש מהעבודה לצדו.
עם השנים דעכה הרשת, והסניפים נסגרו בזה אחר זה. אבנרי מכר את "נרגילה" בתחילה לקבוצת אקויטל, ובהמשך היא עברה ידיים נוספות עד שנמכרה ב-2002 בסכום סמלי של 101 שקלים. ב-2013 ניסה אבנרי להחיות את הרשת ופתח מחדש את הסניף בקרליבך – ניסיון שלא צלח.
עוד ב-
אבנרי סבל מהידרדרות במצבו הבריאותי בעשור האחרון, ונעזר בכיסא גלגלים. בפוסט בפייסבוק שפרסם לפני 9 ימים כתב: "אני חולה, מאושפז במאיר. לא מסוגל לדבר, סליחה עם המתקשרים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.איש יקר, יחיד ומיוחד. לא היו ולא יהיו כמותו. (ל"ת)נ. 08/2025/19הגב לתגובה זו1 0סגור



