בארץ
הסוף למעיין האהוב על הישראלים: "עניינים עסקיים"
מטיילים והרפתקנים בהלם: המעיין החם האהוב על הישראלים שנמצא על גדר הגבול נסגר בפתאומיות. תיעוד שהופץ ברשתות מציג משאיות שופכות לתוכו חצץ: "כסת"ח ועניינים עסקיים" | כל הפרטים
דרמה באתר הטבילה הפופולרי בצפון: מעיין עין ג'ונס, פנינת טבע נידחת הממוקמת סמוך לחמת גדר ועל משולש הגבולות עם ירדן וסוריה, עומד במרכזה של סערה ציבורית. סרטון שהופץ בשעות האחרונות ברשתות החברתיות מציג כלים הנדסיים ומשאיות חצץ כשהם ממלאים את בריכת הבטון ההיסטורית, ובכך למעשה "שמים סוף" לאפשרות הטבילה במקום.
המרחצאות הסוריים שהפכו למוקד עלייה לרגל עין ג'ונס נחשב במשך שנים לאחד המקומות המרתקים והמאתגרים למטיילים. מדובר בבריכה טורקית ששימשה בעבר מלון סורי נטוש, ומימיה העשירים בגופרית מגיעים לטמפרטורות לוהטות של עד 48 מעלות. למרות כתובות הגרפיטי והמיקום הרגיש על קו הגבול, המקום משך אליו אלפי ישראלים שחיפשו חוויה פראית ולא מוסדרת.
"אין לנו יותר את עין ג'ונס" הגולש שהעלה את התיעוד לא חסך בביקורת וטען כי מדובר במהלך מכוון שנועד לקדם אינטרסים כלכליים על חשבון הציבור. "מחטף בחסות המלחמה", כתב בפוסט הזועם. "הבוקר הגיעו כלים הנדסיים ושפכו חצץ בבריכה של המעיין האהוב. מדובר בשילוב של כסת"ח וגם עניינים עסקיים מכיוון שאמור לקום בסמוך אתר תיירותי".
שיפוצים או חסימה מכוונת? לפי הטענות העולות מהרשת, סגירת המעיין קשורה לעבודות שיפוץ של רשות הגנים במרחצאות הרומיים הסמוכים, אשר אמורים להפוך לאתר תשלום מוסדר. המטיילים חוששים כי הריסת האופציה החינמית והפראית נועדה "לנתב" את הקהל לאתרים בתשלום בלבד.
עוד ב-
חשוב לציין כי האתר אינו מוסדר ונסגר מעת לעת בשל אילוצים ביטחוניים, אך הפעם נראה כי מדובר בצעד קבוע שמשנה את פני השטח בנקודה האסטרטגית שעל נהר הירמוך שסמוך לגבול.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



