בארץ

שרון גל נגד פעיל אחים לנשק: "פשוט בושה וחרפה"

במהלך ריאיון ב־i24NEWS עם אדם קולמן, על רקע הקריאות להחרים את טקס 50 שנה למבצע אנטבה בשל השתתפותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, האשים שרון גל את הפעיל כי הוא מערב פוליטיקה בזכרו של יוני נתניהו. כך התפתח הויכוח
שרון גל (צילום דניאל בוק)
עימות חריף התפתח באולפן i24NEWS בין המגיש שרון גל לבין אדם קולמן, פעיל "אחים לנשק", סביב הקריאות להחרים את טקס 50 שנה למבצע אנטבה בשל השתתפותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בפתח הריאיון תקף גל את עצם הקריאה לחרם ואמר: "הטירלול הזה של כמה לוחמים דאז, שקראו להחרים אותו רק כי נתניהו משתתף בטקס, ראש הממשלה, שאחיו יוני נפל שם, זה דבר מופרע לחלוטין בעיניי".
כששאל את קולמן מה הקשר בין זכרו של יוני נתניהו לפוליטיקה, השיב הפעיל: "זה הקשר, הוא אח שלו. אין שום קשר אחר". גל טען מנגד כי מדובר במהלך פוליטי, והזכיר כי קולמן השתתף בעבר בהפגנות נגד הממשלה במסגרת "אחים לנשק".
בהמשך החריף הוויכוח לאחר שקולמן טען כי בנימין נתניהו "מתהדר בהיותו אח שכול" וכי "ככה הוא בנה את הקריירה שלו". גל הגיב בזעם ושאל: "איך אתה לא מתבייש להגיד דבר כזה?", ובהמשך הוסיף כי בעיניו מדובר בחרם על אירוע לזכרו של יוני נתניהו, "חבר אמיתי לנשק ונפל בנסיבות הרואיות".
קולמן השיב כי אין מבחינתו כל ביקורת על יוני נתניהו עצמו, ואמר: "יוני היה המפקד שלי. אהבנו אותו, חיבקנו אותו, נלחמנו איתו. אין לזה שום קשר ליוני נתניהו המפקד האמיץ".
בהמשך עבר הדיון גם למחאה נגד הרפורמה המשפטית. קולמן הגדיר אותה "הפיכה משטרית", בעוד גל דרש ממנו להצביע על סעיף קונקרטי שלטענתו מוכיח זאת, וטען כי הוא אינו מצליח לעשות זאת.
בסיום הריאיון סיכם גל במילים חריפות: "מה שאתם עושים עם יוני נתניהו זה בושה וחרפה. שאתם מערבבים פה זיכרון של גיבור ישראל בפוליטיקה, וזה המשך ישיר למה שאתם עושים משנת 23' ועד היום. פשוט בושה וחרפה".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הכול טוב ויפה , אבל אם יוני נתניהו היה רואה מה אחיו....
    מורה נבוכים 07/2026/15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עשה למדינה, גם הוא היה מבקש להחרים את הטקס.
    סגור