בארץ
מיליוני ישראלים באבל כבד: הדמות האייקונית מפונדק 'כושי רימון' נפטרה
הפונדק של כושי רימון הפך לתחנת חובה בדרך לאילת. רק לפני כשנתיים באי הפונדק נפרדו ממי שייסד את המקום, והבוקר נרשמה אבדה נוספת עם לכתה של אחת הדמויות המזוהות של המקום
עבור מיליוני ישראלים, "פונדק ה-101" בכביש הערבה, היה תחנת העצירה האולטימטיבית בדרך לאילת. לפני כשנתיים, בעלי פונדק 'כושי רימון', המיתולוגי, שמעון רימון, נפטר כשהוא בן 84 והפונדק האייקוני נותר ללא המייסד שלו.
אלא שהבוקר (שלישי) נפלה בשורה קשה נוספת על באי הפונדק. ויני ואן דר אורד, אסטרונומית ואמנית הולנדית שמצאה את ביתה בלב המדבר הישראלי והפכה לאחת הדמויות המזוהות והאהובות ביותר בערבה, הלכה לעולמה. ואן דר אורד חיה במשך שני עשורים כמעט בקרוואן קטן בפונדק ה-101 של כושי רימון, שם שילבה בין כל אהבות חייה - מדע, אמנות ושמי המדבר.
ואן דר אורד עלתה לבדה מהולנד, עבדה כמדריכת טיולים וחיה במשך תקופה ארוכה בחושה בסיני. הקרוואן הצנוע שלה בערבה הפך לאורך השנים למוקד עלייה לרגל עבור חובבי טבע, גיאולוגים, פליאונטולוגים ואסטרונומים.
בתה, ג׳ני אהרן, ספדה לה ובישרה את הבשורה בפוסט שהעלתה לרשתות החברתיות: "אמא שלי נפטרה בלילה, בשלווה מתחת לשמיים ולכוכבים שלה, על הר הצופים מול המדבר וים המלח״.
"בצער גדול אנו נפרדים היום מוויני, חברתו וידידתו הקרובה של שמעון (כושי) רימון ז״ל", ספדו לה בפונדק. "וויני, הייתה אישה מיוחדת במינה - סקרנית, חכמה ואוהבת אדם. היא הקדישה את חייה ללמידה, לחקר ולהעברת ידע. היא התעניינה באסטרולוגיה, בהיסטוריה, בכוכבים, במאובנים ובנפלאות העולם, ותמיד ידעה לרתק את כל מי שישב לשוחח איתה". לסיכום כתבו עליה: "נמשיך לזכור אותה כאישה יוצאת דופן, מלאה בחוכמה, בסקרנות ובאהבה לידע. יהי זכרה ברוך".
עוד ב-
כזכור, רימון, קיבל את הכינוי הלא פוליטקלי קורקט 'כושי' לאחר שבשנת 1959 הסתנן לפטרה שבירדן, כדי לבקר לראשונה באתר הסלע האדום המופלא, טיול ממנו שב ארצה בשלום. אחרי שהתפרסם עם החדירה שלו לירדן, הוא הקים את מזנון הדרכים שלו על כביש 90 שבערבה, שקיבל את השם "פונדק ה-101" על שם יחידת הצנחנים הידועה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



