בארץ

איריס חיים: "הצבעתי להם כל חיי - לא עוד"

אמו של יותם חיים ז"ל שיתפה בריאיון מרגש על תהליך ההתפכחות הפוליטי שעברה מאז פרוץ המלחמה. בדבריה הביעה זעזוע מהקריאות להחזרת עובדים פלסטינים: "אני לא מאמינה יותר בשלום איתם, והפיקחון הזה חייב להתבטא בקלפי" | כל הפרטים

איריס חיים (צילום פלאש 90 מירים אלסטר)
איריס חיים, אמו של יותם חיים ז"ל שנחטף מביתו בשבעה באוקטובר ונהרג בשגגה ברצועת עזה, שיתפה הבוקר (שלישי) בריאיון לשמעון אלקבץ ברדיו "גלי ישראל" בתהליך ההתפכחות הפוליטי והאישי שעברה. חיים חשפה את השינוי העמוק בתפיסת עולמה מאז פרוץ המלחמה והתייחסה להשלכות הפוליטיות של המציאות החדשה.
"כל חיי, עד הבחירות האחרונות, הצבעתי לשמאל ואחר כך לשמאל-מרכז, ואני התפכחתי", שיתפה חיים במהלך השידור. בדבריה הביעה תרעומת חריפה על הקולות הקוראים לחזור לשגרה ביחסים הכלכליים מול הרשות הפלסטינית: "איך אפשר להכניס שוב פעם 150,000 פלסטינים לעבוד פה? אני מזדעזעת מזה".
חיים הוסיפה בכאב: "אני לא מאמינה יותר בשלום, אני לא יכולה להאמין בשלום איתם, וזה עצוב לי מאוד כמובן כי הייתי רוצה שלום, כולנו רוצים".
בהמשך הראיון, התייחסה אמו של יותם ז"ל למפה הפוליטית וקראה לציבור לתרגם את התפיסה החדשה בבחירות הבאות: "הפיקחון הזה הוא משהו שצריך להתבטא גם בהצבעות לממשלה הבאה. כי אתה ואני מבינים, וכל מאזיני גלי ישראל כנראה מבינים, אבל מה קורה עם אלה שלא...?".
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    התפקחות
    גור 07/2026/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אף פעם לא מאוחר מידי.את החונטה ששולטת בנו צריך להעיף מאיתנו והמיוחד את סגול השיער ומשפחתו לא ישכח ולא ניסלח על האסון שהם גרמו לנו 7.10.
    סגור
  • 1.
    תגידו את האמת, יש לכם סטארט-אפ חלומי בחיתוליו…
    אני רק שאלה 07/2026/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי מהמועמדים לראשות הממשלה הייתם לוקחים לנהל אותו? מי שלא יגיד נתניהו - שקרן.
    סגור