בארץ
ניר ברקת נגד ערוץ 12: "הנדסת תודעה ועיוות דברים"
אחרי דיווחים סוערים על ניסיונות להדחת ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הכלכלה יוצא במתקפה חריפה נגד כלי התקשורת ומפרסם את ההקלטות שחושפות את האמת מאחורי הציטוט שעורר מהומה
סערה פוליטית בעקבות ראיון של שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת, בפודקאסט כיכר FM מבית כיכר השבת, בעקבות דיווחים בערוץ 12 על דבריו בנוגע להגבלת קדנציות לראש הממשלה, פרסמה דוברות השר הודעה חריפה המאשימה את כלי התקשורת בהנדסת תודעה ובעיוות דבריו. בלשכתו צרפו את התמלול והסרטון המלא מתוך הראיון כדי להציג את ההקשר המדויק של הדברים.
בתשובה לשאלה על תקופת כהונתו כראש עיריית ירושלים, ציין ברקת כי "מה שלא עושים בשתי קדנציות, לא עושים בשלוש וארבע". כשנשאל אם הוא תומך בהצעת חוק להגבלת כהונת ראש ממשלה לשתי קדנציות, השיב בחיוב: "כן".
ניר
כשנשאל אם הוא רואה את עצמו כראש הממשלה הבא, הבהיר ברקת: "יש לנו ראש ממשלה, ואני תומך בו ואני אעשה הכל בשביל לעזור לו. תדבר איתי יום אחרי, נדבר". לאחר שהמראיין דחק בו וטען כי התשובה לשאיפתו להנהיג היא חיובית, סיכם ברקת ואמר: "זה תלוי בציבור".
ניר
אין גבול להנדסת התודעה של דיבה 12.
— ניר ברקת (@NirBarkat) August 12, 2026
זה מה שאמרתי משפט אחרי ודיבה 12 דאגו להשמיט: "יש לנו ראש ממשלה, אני תומך בו ואני אעשה הכל בשביל לעזור לו"
הציטוט והקטע המלא מתוך הפודקאסט בתגובה הראשונה. pic.twitter.com/ecFDejPIQr
כשנשאל אם הוא רואה את עצמו כראש הממשלה הבא, הבהיר ברקת: "יש לנו ראש ממשלה, ואני תומך בו ואני אעשה הכל בשביל לעזור לו. תדבר איתי יום אחרי, נדבר". לאחר שהמראיין דחק בו וטען כי התשובה לשאיפתו להנהיג היא חיובית, סיכם ברקת ואמר: "זה תלוי בציבור".
צפו בסרטון:
כיכר השבת
כזכור, מוקדם יותר היום (רביעי) פורסמה ב-N12 כתבה שעוררה את זעמו של השר, שבה נטען כי נפגש עם ח"כ יולי אדלשטיין במסגרת ניסיונות לגבש קבוצה בליכוד להדחת ראש הממשלה בנימין נתניהו. לפי הדיווח, המגעים בין השניים לא הבשילו, בין היתר בשל דרישתו של ברקת להוביל בעצמו ממשלה קבועה. כחיזוק לטענה, הובאה בכתבה אמירתו מתוך פודקאסט שבו תמך בהגבלת קדנציות והצהיר כי "מה שלא עושים בשתי קדנציות, לא עושים בשלוש וארבע".
עוד ב-
מנגד, כבר בפרסום המקורי נמסר מטעמו של ברקת כי הוא לא נפגש עם אדלשטיין במטרה להדיח את נתניהו. בלשכת השר מדגישים כי ניסיון להציג את אמירותיו כקריאה תיכופית נגד ראש הממשלה מכהן מהווה סילוף של הדברים, שכן ברקת הבהיר בפירוש את תמיכתו בראש הממשלה הנוכחי לצד הצגת תפיסת עולמו הכללית לגבי קצובת כהונה בנושאים ציבוריים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



