בארץ

לפיד מזהיר: "הממשלה מנסה לדרוס את הציבור שומר החוק"

ראש הממשלה לפיד בפתח ישיבת הסיעה: ״אין לנו שום כוונות לשתוק בזמן שהממשלה הנכנסת מנסה לדרוס את הציבור שומר החוק, משלם המיסים והמשרת בצבא. אנחנו לא פראיירים שלהם. לא ניתן להם להפוך את העבריינות לנורמה״
דוד זולדן | 
יאיר לפיד, בנימין נתניהו (צילום פלאש 90/ אוליביה פיטוסי, תומר נויברג)
סיעת יש עתיד בראשות ראש הממשלה ויו״ר המפלגה, יאיר לפיד התכנסה בתל אביב ליום היערכות למאבק בנושא פסקת ההתגברות והאיום על מערכת המשפט הישראלית.
ביש עתיד נערכים להתמודדות מול פסקת ההתגברות שמקדם הליכוד ובוחנים דרכי התמודדות יעילים. מלבד מחאה רועשת פוחתים הסיכויים שיצליחו ביש עתיד לבטל את פסקת ההתגברות כאשר זו תעבור הליך חקיקה רשמי. 
במהלך היום דנו חברי הכנסת והשרים יחד עם פרופסור סוזי נבות, משפטנית בכירה מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ועם נציגי הארגוניים החברתיים כיצד פסקת ההתגברות פוגעת כך לשיטתם, באופן מהותי באזרחי ישראל, בשגרת היום יום שלהם ובזכויותיהם הבסיסיות. עוד עסקו חברי הכנסת בדרכי ההתמודדות עם הליכי החקיקה ואתם הם מכנים "שערורייתיים" שמתכננת הממשלה הבאה להעביר.
ראש הממשלה לפיד: "הממשלה הנכנסת מנסה לשנות את כללי המשחק. המסר שהם משגרים: הכל מותר לנו! האמונות והערכים שלנו הם לא משהו שהם יכולים לדרוס ולצפות שנשתוק. הכנס הזה היום ייתן לנו כלים מקצועיים למאבק, אבל הנשק הגדול הוא מה שאנחנו מאמינים בו והידיעה שאנחנו נאבקים על המדינה שלנו ועל העתיד של הילדים שלנו״.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה