תקשורת ומדיה

אהוד יערי חושף: "באו אליי ה-FBI, הם פירקו לי את המחשב"

אהוד יערי התייחס לאפשרויות של מתקפות סייבר מצד האיראנים וחשף סיפור מטלטל במיוחד: "כדאי להתרחק מהם. ה-FBI הגיעו אליי ואמרו לי שהאיראנים נכנסו אליי למחשב"
מערכת ice | 
אהוד יערי (צילום מסך קשת 12)
על רקע המתקפה הקטלנית של ישראל באיראן, בה חוסלו בכירים מאוד במשמרות המהפכה ובצבא האיראני, קיים חשש מפני מתקפות סייבר כאלה ואחרות, כך שההמלצה היא להישאר ערניים ולא לעלות להודעות מיותרות ולהתרחק ככל האפשר.
מי שהתייחס לכך הוא כתב ופרשן חדשות 12, אהוד יערי, שחשף היום (שישי) לראשונה כי האיראנים ניסו לפרוץ למחשב כששהה בוושינגטון, ארצות הברית, לפני פחות משבועיים. דני קושמרו שאל את יערי: "האם אתה מקבל הודעות מ"ידידים" באיראן?", וזה השיב: "לא, אני לא מקבל הודעות מידידים באיראן".
יערי המשיך וסיפר על מה שקרה לו לאחרונה בארצות הברית באותו הנושא: "כדאי להתרחק מהם. הייתי בארה"ב, מקבל טלפון במשרד שאני עובד בו מה-FBI. מיד הגיעו שניים, לקחו את המחשב שלי, מפרקים אותו, ואומרים לי 'בשעה זאת וזאת, כך וכך, האיראנים נכנסו אלייך למחשב וזהו - הכל לפרמט'".
עוד הוסיף וסיפר אהוד יערי כי "אני לא ידעתי. באו אליי ה-FBI. לכן, אני לא מנסה להתקשר עם האיראנים ולא מחפש עוד פעם את 'החוויה' הזו. איראן שלחה לי הודעה מג'ייסון גרינלנד בוואטסאפ, שאני מכיר אותו, הוא איש רציני. אמר לי שיש לו סדרה של רעיונות כיצד צריך לפתור את בעיית עזה. הוא צירף לי קובץ. ישבתי לקרוא. ואני אומר לכם, מישהו שם באיראן השקיע בזה מאמץ רב. לא הייתה לי סיבה לחשוד בזה, היו לי כמה הערות ועניתי להם. דני קושמרו השיב: "אני עדיין בהלם מהסיפור הזה, זרק את זה ככה".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה