תקשורת ומדיה
נטרול מבפנים: התוכנית האלטרנטיבית של קרעי
למרות המצב הפוליטי הסבוך, כוונתו של השר שלמה קרעי להשתלט על התאגיד לא ירדה מן הפרק, וישנה תכנית אלטרנטיבית שכבר בדרך למימוש
שר התקשורת שלמה קרעי מוביל מהלך להשתלטות על התאגיד שכולל בין השאר את סגירת חטיבת החדשות של התאגיד, שינוי שיטת מדידת הרייטינג, והטיית תקציבי פרסום לטובת ערוץ 14.
על פי הפרסום ב'ישראל היום', נודע על תוכנית אלטרנטיבית של השר קרעי, במידה וכוונתו לא תמומש במישור חקיקתי. כרגע המשבר הפוליטי לא מאפשר לו להעביר את החוקים האלו, אז נראה כי המטוטלת נעה יותר ויותר לעבר התוכנית הזו.
אז איך השר קרעי מתכנן לעשות זאת? מועצת התאגיד, שאינה מתפקדת כבר זמן מה, מהווה כדירקטוריון של התאגיד. כהונתם של 5 מחבריה הסתיימה, ומספר החברים המינימלי שמאפשר לה להתקיים מותנה על 7. כעת זו מונה 6 חברים בלבד מתוך 12.
קרעי מינה את השופטת בדימוס נחמה מוניץ, לתפקיד יו"ר ועדת האיתור של חברי מועצת התאגיד, לאחר ש-2 מינויים קודמים שניסה להעביר לא צלחו. מוניץ מונתה בעבר ע"י מירי רגב לקביעת אמות מידה לחלוקת הזמנות לאירועים ממלכתיים, כך שהיא לא נחשבת כעוינת לממשלה.
כשיש לקרעי שליטה על מינוי חברים במועצת התאגיד, שלא מצריך חקיקה, הוא יכול להכווין מדיניות של התאגיד שיכולה לכלול עד כמה גיוון בייצוג אוכלוסיות יבוא לידי ביטוי בתוכניות הערוץ, כמה כסף יכול להיות מופנה לשידורים בערבית ועוד.
עוד ב-
בינתיים, השר קרעי כבר מינה שני נציגים חדשים למועצת הרשות השנייה: את תמיר דורטל ופרופ' משה כספי, שהיה דיקן של קרעי באוניברסיטת בן גוריון. עם זאת, היה מקרה של ניסיון למנות את חנן עמיאור, מחבר הספר "הסדנה להנדסת תודעה", שלא צלח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



