תקשורת ומדיה

תביעה בסך 300 אלף שקלים נגד נוה דרומי: "פרסומים רוויי שטנה"

איל נוה, אחד מראשי ארגון "אחים לנשק" תובע את עיתונאית YNET ו-i24news, נווה דרומי, בגין לשון הרע. בתביעה, על סך 300 אלף שקלים נטען כי דרומי, שמוכרת גם כפאנליסטית לשעבר ב"פטריוטים" של ערוץ 14, פרסמה "פרסומים מסיתים המהווים שקר ובדיה של ממש"

מערכת ice |  7
נוה דרומי (צילום טוויטר/ נוה דרומי)
כזכור, נוה הגיש מכתב התראה לפני תביעה נגד דרומי לפני כשלושה חודשים בו טען כי העיתונאית עשתה שימוש בתמונתו על מנת להנדס תודעה ולהעמיד אותו בסיכון אישי. כמו כן טען אז הפעיל כי דרומי הפיצה שקרים עליו ועל חבריו למחאה.
בין היתר, התלונן מייסד אחים לנשק כי אשת התקשורת פרסמה "מסמך סודי" שנכתב על ידי אנשי חמאס לגבי תופעת הסרבנות בצה"ל והשפעתה על כשירות הצבא וטען כי מדובר בהוצאת דיבה והנדסת תודעה.
עורכי הדין של i24NEWS השיבו אז כי חלק מהדברים נאמרו במסגרת טור דעה של דרומי וכי מטרתו של נוה היא להשתיק את העיתונאית באמצעות איומים בנקיטת הליכים משפטיים: "גב' דרומי לא התיימרה לקבוע עובדות כלשהן ובטור נכללה הבעת דעה לפיה המחאה, שבמסגרתה הודיעו אנשי מילואים רבים על סרבנות הפסקת התנדבות לשירות מילואים, זוהתה כנקודת תורפה, אשר נוצלה על ידי חמאס".
עוד נכתב ע"י עורכי הדין: "מדובר בעמדה לגיטימית, הרווחת בקרב הציבור. השמעתה הינה לגיטימית והדיון בה לגיטימי ואין כל הצדקה לניסיונכם להשתיקה או לבטלה. מדובר בטענת סרק, חסרת בסיס, שכל מטרתה הינה להשתיק את השיח ואת הדיון ודינה להידחות". 
בעקבות הגשת התביעה נמסר בתגובה מ-i24NEWS: ״טרם התקבלה תביעה שכזו אצלנו. אם אכן ישנה תביעה ובמידה ונקבלה - נגיב בצינורות המקובלים״.
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    בהצלחה! אישה רעה (ל"ת)
    הנפט והדולר ירדו חזק 12/2025/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    אתה איש מגעיל
    ברק סרי יא אפס 12/2025/05
    הגב לתגובה זו
    0 1
    בחיים לא תגיע לקרסוליים שלה
    סגור
  • 5.
    אחים לנזק הם ארגון טרור!!! (ל"ת)
    אסף 11/2025/28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 4.
    נווה דרומי המלכה. היום ב20.00. והחלאות יתפוצצו!!! (ל"ת)
    יובל 11/2025/28
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • 3.
    האחים לנזק אסון למדינה. הם עם כל תביעות ההשתקה לכלא. (ל"ת)
    רן 11/2025/28
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • 2.
    אחים לנשק:במקום להקים מוסדות סותמי פיות,אולי תדברו אמת! (ל"ת)
    השמאל נגד חופש הדעה 11/2025/28
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • 1.
    דרומי הממורמרת נראית אחת שלא מסופקת (ל"ת)
    מינית 11/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 7
    סגור