תקשורת ומדיה
מגי טביבי רותחת מזעם: "100% צביעות"
סערה בפריימריז של מפלגת "הדמוקרטים": צוות חדשות 14 נחסם בכניסה ולא הורשה לסקר את הכרזת התוצאות, למרות פנייה לבית המשפט ומסר חריף מהשופטת עידית קצבוי. מגי טביבי זעמה: "כך נראה שיעור ב'דמוקרטיה' של 'המחנה הנאור'"
אירועי הפריימריז של מפלגת "הדמוקרטים" – שנחשבת כממשיכת דרכן של מפלגות העבודה ומרצ בראשות סגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן - זכו אמש לסיקור תקשורתי נרחב בכל גופי המדיה בישראל לקראת הכרזת התוצאות בשעה שמונה בערב. אולם, לצד חגיגות המפלגה, התרחשה דרמה בפתח המקום: צוות חדשות 14 לא הורשה להיכנס ולסקר את האירוע.
מגי טביבי, מגישת המהדורה המרכזית של ערוץ 14, הזדעזעה מהאפליה נגד הערוץ ושיתפה בחשבון האינסטגרם שלה את התיעוד מהמקום.
"הערב נחסמה כניסתו של צוות חדשות 14 מסיקור הפריימריז במפלגת הדמוקרטים", כתבה טביבי, "כך נראה שיעור ב'דמוקרטיה' של 'המחנה הנאור': 0% דמוקרטיה, 100% צביעות".
במהלך האירוע נשלח כתב הכנסת של הערוץ, אברהם חסון, אל המקום בניסיון להיכנס ולדווח. חסון נדחה כבר בפתח הדלת בטענה שהוא אינו רשום, וכאשר שאל עם מי אפשר לדבר – לא קיבל כל תשובה.
בעקבות החסימה פנה ערוץ 14 לבית המשפט. במסגרת החלטה דחופה שניתנה בתיק, העבירה השופטת עידית קצבוי מסר חד-משמעי ברוח עמדת הערוץ, וקראה למפלגה להגיע להסכמות מיידיות בהתאם לעקרונות חופש העיתונות ופסיקת בג"ץ: "מוטב שהצדדים יגיעו להסכמות המאפשרות את סיקור האירוע על ידי המבקשת ברוח פסק הדין בבג"ץ 7232/22".
כדי למנוע פגיעה בסיקור בזמן אמת, קצבה השופטת חלון זמנים קצר ביותר והורתה למפלגה להגיש את תגובתה עד לשעה 19:45 ככל שלא תגיע להסכמות, ולהיות ערוכה לדיון דחוף. למרות הפנייה והקריאה המפורשת מבית המשפט, במפלגת "הדמוקרטים" המשיכו לסרב לאפשר לצוות הערוץ להיכנס.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.צודקת לגמרי (ל"ת)לילך 07/2026/21הגב לתגובה זו0 0סגור


