תקשורת ומדיה
אייל ברקוביץ' נגד החיבור בין כדורגל לדת: "הייתה לי בעיה עם זה"
כדורגלן העבר שיתף בפודקאסט שלו מקרה יוצא דופן שבו היה מעורב קפטן הנבחרת אלי דסה, והסביר מדוע המצב הנוכחי בנבחרת היה מייצר לו בעיה קשה אילו היה המאמן
בקטע מתוך הפודקאסט "הקוסם ובניו" של בית הפודקאסט, אייל ברקוביץ' שוחח עם בנו ליאור על נבחרת ישראל, והעלה ביקורת על מה שהוא מתאר כחיבור ההולך וגובר בין הדת לכדורגל.
הקטע מתחיל כשאייל ברקוביץ' מספר על מקרה בנבחרת ישראל שלדבריו ליאור דווקא ישמח לשמוע עליו. ברקוביץ' סיפר כי בלם וקפטן נבחרת ישראל, אלי דסה, עלה לטיסה עם ספר תורה גדול במיוחד בתוך מזוודה - ספר תורה מהסוג שנמצא בהיכל בבית הכנסת.
לדברי ברקוביץ', הוא שוחח עם אדם מההתאחדות לכדורגל על המקרה, וזה השיב לו: "אייל זה לא הזמנים שאתה היית בהם". ברקוביץ' הסביר כי בתקופתו החיבור בין הכדורגל לדת הסתכם מבחינתו בארוחת ערב ובקידוש בערב שבת. לדבריו, כיום המצב שונה, והוא טען כי "כולם יורדים עם כיפות שחורות, כולם מברכים, כל הזמן הכל סביב הדת".
ליאור הסכים עם אביו והוסיף: "כולם, כל השחקנים". הדברים הובילו את אייל לשאול: "מה הקשר בין כדורגל לדת?". הוא הבהיר כי אין לו בעיה עם שחקנים דתיים, אך תהה מה הקשר בין אורח החיים הדתי לבין הכדורגל עצמו.
בהמשך שאל ברקוביץ': "אם יש משחק בשבת, מה אתם לא משחקים?". ליאור השיב: "משחקים כמו גדולים, רצים כמו חולים".
אייל המשיך והעלה את סוגיית ספר התורה בטיסה: "עולים עם ספר תורה כזה גדול... גם תכבדו את הספר תורה, שמים אותו בארגז כזה ובמזוודה, לא אוהב את זה". ליאור הסכים עם אביו ואמר: "אני גם לא אוהב שמערבבים, זה לערבב בשר חלב".
עוד ב-
בסיום השיחה סיכם ברקוביץ' את עמדתו ואמר כי אילו היה מאמן את נבחרת ישראל, "הייתה לי בעיה מאוד קשה עם זה". לדבריו, מבחינתו סדר העדיפויות ברור: "קודם כל זה קבוצת כדורגל ואחריי זה כל השאר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.חלולישראלי הגיוני 09/2026/24הגב לתגובה זו0 0כמה חלול הברקוביץ הזקןסגור
-
1.בקיצור כשמתאים להם הם שומרים מצוות וכשלא מתאים להם לאתומר יהב 09/2026/24הגב לתגובה זו0 0הבעיה עם דתיים כאלה זה לא "התאמת הדת לצרכים שלהם" אלא זה שהם לא עושים זאת בצורה פורמלית של "נבנה זרם של הדת עם כללים שמתאימים לנו" אלא במפורש הם שומרים על מצוות שמתאימות להם ומפרים מה שמתאים להם עצם זה שהם מפרים והם יודעים שהם מפרים (לפי ההגיון שלהם) ואין להם בעיה עם זה - זה מנטליות של עבריינים. כי ככה הם יעשו גם עם החוק בישראל ישמרו על החוק איפה שמתאים להם , ויפרו את החוק איפה שמתאים להםסגור



