תקשורת ומדיה

עדנה חלבני: "היא צרחה, הייתי בהלם ורציתי למנוע קטסטרופה"

עדנה חלבני, לשעבר בכירה בלשכת ראש הממשלה, קראה לציבור הרחב להצביע בבחירות ולהביא לשינוי בחברה הישראלית. במקביל, היא הציגה טענות חמורות נגד הזוג נתניהו: "זוג מיליונרים נתנו לי לשלם על הארוחה שלהם"
עדנה חלבני ושרה נתניהו (צילום מסך i24NEWS, עמוס בן גרשון, לעמ)
עדנה חלבני, עובדת ציבור ותיקה ששימשה במשך כ-50 שנה בתפקידים בכירים בלשכת ראש הממשלה והייתה אחראית על ביקורי מנהיגים בישראל ועל ארגון ביקוריהם המדיניים של ראשי ממשלות ישראל בחו"ל. חלבני נחשבת למי שהכירה מקרוב את צמרת ההנהגה הישראלית, מאחר שעבדה עם 11 ראשי ממשלה מגולדה מאיר ועד יאיר לפיד. 
כידוע, חלבני נחשבת לאחת מהמתנגדות של הממשלה והעומד בראשה והיא מרבה להביע ביקורת חריפה נגד משפחת נתניהו ברשתות החברתיות ובריאיונות לכלי תקשורת בישראל.
ברקע השיח הנרחב סביב הבחירות לכנסת העשרים ושש, פרסמה חלבני ציוץ בחשבון ה-X שלה וכתבה: "חברים, הייתה פה תקופה נוראית. כבר אמרנו הרבה על הממשלה הנוראית, על המהפכה המשפטית, יום השואה, מלחמה ללא תכלית וללא הישגים, הרוגים, פצועים, ועוד ועוד".
לאחר מכן, הבכירה לשעבר בלשכת נתניהו ביקשה לשתף אירוע שלטענתה התרחש ולכאורה מציג את התנהלותם של ראש הממשלה ורעייתו. "סיפרתי על המשפחה הנוראית ומה לא, אבל אני רוצה להמחיש לכם על מקרה אולי קטן שמראה משהו גדול. הסיפור הזה מראה מי אלה האנשים שמנהלים פה את המדינה ראש ממשלה ואשתו, סיפרתי על זה בריאיונות אבל אחזור על זה כאן למי שלא שמע.  
לפני כמה שנים ב-2009, כשעבדתי עם נתניהו, היינו בלונדון, הוא ושרה רצו ללכת למסעדה. הם טענו שאין להם כרטיס אשראי, אבל הם רצו ללכת למסעדה, אבל כאמור אין להם כרטיס ואז החל תוהו ובוהו בסוויטה, היא צרחה והיה שם מחזה נוראי. אני, שהייתי בהלם ורציתי למנוע קטסטרופה, אמרתי להם שלי יש כרטיס אשראי. הלכתי עמם למסעדה, המתנתי בחוץ עד שסיימו לאכול, נכנסתי ושילמתי בכרטיסי סכום של כ-1,200 שקל שבשנת 2009 היה סכום גבוה עבורי", כך כתבה חלבני. 

(צילום: ednahalbani@)
הבכירה לשעבר בלשכת נתניהו המשיכה לתקוף את הזוג נתניהו: "זוג מיליונרים נתנו לי, עובדת שכירה, לשלם על הארוחה. ארוחה פרטית. אתם מבינים מה דבר כזה אומר על האנשים הללו? הם גם לא חשבו להחזיר לי את הכסף. הם ראו זאת כמובן מאליו. יש לציין שלאחר הבנה שזה מעשה נוראי, דרשתי את כספי, ומי שילם לי גרוש לגרוש? ראש הסגל נתן אשל. אתם מבינים מה זה אומר? אתם רוצים שהאנשים הללו ימשיכו לנהל את חיינו? אז תצביעו נכון, בהצלחה".
כידוע, בשנת 1995, לאחר רצח יצחק רבים, עדנה חלבני הקימה את האגף לביקורים ולקשרים בינלאומיים. במסגרת תפקידה, היא הייתה אחראית על הכנת ביקורים מדיניים, אירוח מנהיגים זרים ותיאום נסיעותיהם של ראשי ממשלה לחו"ל. עדנה חלבני לגמלאות בשנת 2022. כאמור, לאורך השנים הייתה מקורבת לבנימין נתניהו ולמשפחתו. לאחר פרישתה החלה להתבטא בפומבי בביקורת חריפה על בני הזוג נתניהו ועל התנהלות הממשלה, לרבות בעקבות אירועי 7 באוקטובר.
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה