תקשורת ומדיה

ערוץ 10 - הסוף? ורשבסקי התפרץ על ח"כים - "מתנהלים כמו שלטון סטאלין"

(עדכון) ח"כ כרמל שאמה אופטימי אבל ועדת הכנסת מנעה הבוקר מוועדת הכלכלה לדון בחובות הערוץ. ולמה היועצת של נתניהו נמצאת בדיון?
לא קיבלו עזרה גם בוועדת הכנסת: ועדת הכנסת דחתה לפני שעה קלה (יום ב\') אפשרות להעלות מחדש את סוגיית ערוץ 10 בוועדת הכלכלה שמתכנסת בשעה זו, במסגרת דיון על מחיקת חובות התוכן של רשות השידור. למרות זאת, הערכות הן כי יתקיים בקרוב דיון בוועדת הכלכלה בנושא ערוץ 10 וחובותיו הרגולטורים, הנאמדים בכ-60 מיליון שקלים.
את הדיון היום בוועדת הכנסת ניהל באופן מפתיע יו\"ר הקואליציה, ח\"כ זאב אלקין (הליכוד) במקומו של ח\"כ יריב לוין. אלקין היה זה שהטיל לפני כשבוע על חברי הקואליציה בוועדת הכלכלה משמעת קואליציונית, כשזו דחתה את בקשת ערוץ 10 לדחות את תשלום החוב בשנה, עד לסוף 2012.
ח\"כ איתן כבל (עבודה) שביקש קיום דיון מחודש על חובות ערוץ 10, פנה לח\"כ נסים זאב (ש\"ס) שהתנגד לקיום דיון כזה: \"תזכור, מה שערוץ 10 מבקש הוא דחייה במועד התשלום ולא מחיקה או ויתור. לכן זה הגיוני שיתקיים דיון בבקשת ערוץ 10 לצד הבקשה של רשות השידור למחוק לה חובות במאות מיליונים\".
היועצת המשפטית של ועדת הכלכלה, עו\"ד אתי בנדלר, אמרה: \"ההצעה של ח\"כ כבל לדון שוב בבקשת ערוץ 10 לדחות את מועד תשלום החוב שלו, היא נושא חדש ואי אפשר לדון בו במסגרת בקשת רשות השידור למחיקת חובות\".
ח\"כ כבל התייחס לאחר מכן, להחלטת ועדת הכנסת: \"זוהי דורסנות אנטי דמוקרטית של ראש הממשלה\". כבל לא שולל אפשרות לפנות לבג\"צ בנושא.
לפני התכנסותה של ועדת הכנסת, שאמורה הייתה לדון בבקשתו של ח\"כ איתן כבל לקיים דיון נוסף בסוגיית ערוץ 10, אמר יו\"ר ועדת הכלכלה ח\"כ כרמל שאמה-הכהן לגל\"צ:\" המשחק האמיתי שנאבק עליו ערוץ 10 הוא לנסות לעבור לרישיון בלי לשלם את החוב שעומד על 60 מיליון שקל. הכל עניין משפטי, אם חוות דעת תקבע שערוץ 10 הפר הפרה של תנאי החוזה שלו, אבל לא הפרה מהותית, אז יש אפשרות שלו להמשיך לשדר\".
לגבי הטענה כי ראש הממשלה פועל לסגירתו של ערוץ 10, אמר שאמה-הכהן כי \"אם הוא אהב או לא אהב תחקיר, זה לא מהווה משקל\", ובכל אופן נתניהו אינו מעוניין בסגירת הערוץ לדברי שאמה, שטוען כי יועצים משפטיים עוסקים בימים האחרונים בגיבוש הבנות שיאפשרו המשך פעילותו של הערוץ.
שאמה-הכהן גם הפנה אצבע מאשימה כלפי ערוץ 10: \"אנחנו לא יכולים שערוץ 10 יהפוך את הכנסת ואת ועדת הכלכלה לחותמת גומי שלו, לבוא אלינו עם אקדח לרקה. זה לא נכון מה שאמר מנכ\"ל הערוץ יוסי ורשבסקי, הצעתי לו לשלם מחצית מהחוב, רבע, חמישית, אבל כל ההצעות נדחו\".
גורמים בערוץ 10 טוענים כי \"שאמה-הכהן פשוט הסתתר מאחורי הייעוץ המשפטי שלו כדי לחסום משפטית בוועדת הכנסת את ההצעה לדון בבקשה יחד עם מחיקת החובות של רשות השידור ובכך וידא שהעניין יגולגל החוצה מהוועדה שלו\".
בראיון מוקדם יותר, היה מנכ\"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי הרבה יותר פסימי לגבי עתיד הערוץ: \"ועדת הכלכלה צריכה לפרוס את החוב של הערוץ, מדובר בחוב טכני שקיבלנו אישור מהאוצר לפרוס אותו ורק לפני חודשיים זה התהפך בהוראה מלמעלה\". במהלך ישיבת ועדת הכלכלה, זעק ורשבסקי לעבר חברי הכנסת: \"אתם מתנהלים כמו השלטון של סטאלין\". לאחר מכן ביקש להתנצל על הדברים.
גם נוכחותה של יועצת ראש הממשלה נתניהו לענייני הכנסת, פרח לרנר, בישיבת ועדת הכלכלה, מעלה תמיהה בקרב חלק מהמשתתפים בדיון. נוכחותה יוצאת הדופן, לדברי גורמים, מצביעה על מעורבותו של נתניהו במתרחש בוועדה, למרות שבתקופה האחרונה טענו גורמים המקורבים לראש הממשלה כי הוא אינו מעורב בסוגיית ערוץ 10.
נוכחותו של נתניהו מורגשת: פרח לרנר (עם הכובע), בישיבת ועדת הכלכלה, היום
נוכחותו של נתניהו מורגשת: פרח לרנר (עם הכובע), בישיבת ועדת הכלכלה, היום
מערוץ 10 נמסר: \"מצער להיווכח שלמרות התבטאויותיו החד משמעיות בפייסבוק, ח\"כ שאמה-הכהן פועל בכדי לגלגל את האחריות בעניין ערוץ 10 לגורמים אחרים. בתקופתו של ח\"כ אופיר אקוניס כיו\"ר ועדת הכלכלה, שוק התקשורת התרגל לכך שאין בוועדה חשובה זו שום חשש מדיון בשום נושא, ושהיא אינה מנסה לגלגל את האחריות לגורמים אחרים ואינה מחביאה שיקול דעת של נבחרי ציבור מאחורי טיעונים פרוצדוראליים. לצערנו, יום ה-27 לינואר בו יוחשך ערוץ 10, מתקרב וגלגול האחריות רק מאיץ את התהליך\".
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    38 שרים ואין כלום לא חוק ולא דמוקרטיה
    משה 12/2011/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ומשכורת שבאמת מהכיס שלנו ל 38 שרים מובטלים כן לא רואה עתיד. דמוקרטי עם ממשלה נכה כזו אין סיכוי שערוץ 10 יהיה ריווחי כן יש סיכוי גדול שנמשיך לקבל ערוץ 1 שהמקסימום שלו רק יאפשר לנו לדעת שהטלוויזה תקינה וכמובן ערוץ 2 שכל פעם מחדש מגלה לנו כמה רדוד אפשר להיות מה שבעצם מסביר באיזה חברה אנו חיים היום
    סגור
  • 5.
    חלאס! זה לא ביבי! הכסף ניגמר למימן!
    עידו 12/2011/27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכסף של מימן ניגמר! ביבי רק עושה לו טובה ועוזר לו לסגור את הערוץ ולא לשלם חובות! אולי מספיק!
    סגור
  • 4.
    למען הדמוקרטיה שכבר יסגרו אותו
    פנחס 12/2011/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ערוץ בולשביקי שכולם בו מתיישרים לפי הקו המפלגתי
    סגור
  • 3.
    הציבור מממן את משכורות העתק של "הכוכבים"
    גיל 12/2011/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חוצפה ישראלית,הם רוצים להמשיך לשלם משכורות של 100 אלף שקל בחודש ולא לשלם את חובם למדינה
    סגור
  • 2.
    ורשבסקי מבקש סליחה שבחרתי ביבי (ל"ת)
    דניאל 12/2011/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ורשבסקי מקבל משכורת שמנה
    elad 12/2011/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלא ישחק אותה מגן העם מהשלטון אינטרסנט בגרוש סה"כ
    סגור