תקשורת ומדיה
עודד בן עמי: "יש לי מילה לפוליטיקאים - תעיפו את הידיים שלכם מרשות השידור"
(עדכון) כ-200 אנשי תקשורת השתתפו היום בצהריים בכנס תמיכה בשידור הציבורי. אריה גולן: "יש רפורמה, יש הסכם עם הוועדים, אז להתחיל הכל מחדש?"
כ-200 עיתונאים ואנשי תקשורת משתתפים בשעה זו (יום ג\') בכנס תמיכה בשידור הציבורי שמתקיים בבית סוקולוב בתל אביב. המשתפים קוראים להצלתה של רשות השידור על רקע סיום עבודתה של ועדת לנדס, שצפויה למסור את המלצותיה לשר התקשורת גלעד ארדן עוד השבוע.
על פי ההחלטות המתגבשות, הרשות במתכונתה הנוכחית צפויה להיסגר ולהיפתח בצורה שונה - כשתכלול 1,000 עובדים פחות (כיום עובדים ברשות השידור כ-1,700-1,800 איש). כמו כן אמורים לפעול במסגרת הרשות החדשה 3 ערוצי טלוויזיה (עברית, ערבית וילדים - סיפוחה של הטלוויזיה החינוכית).
ראשון הנואמים היה אריה גולן, מגיש יומן הבוקר של רשת ב\', שקרא להציל את הרדיו: \"את קול ישראל לא צריך לחרב ולהקים מחדש. יש רפורמה על המדף, הוועדים חתמו, אז תתחילו הכל מחדש? ש-1,000 עובדים יילכו הביתה עם פנסיות מעליבות ועלובות? תמיד מתלוננים על השעות הנוספות של העובדים, אבל תזכרו יש רק 43% מהשכר הוא פנסיוני והיתר לשעות נוספות ואתה עומד מול שוקת שבורה וריקה כשאתה עוזב\".
מגיש הטלוויזיה עודד בן עמי היה חריף בדבריו כלפי נבחרי הציבור: \"אומר מילה לפוליטיקאים - תעיפו את הידיים ואת הרגליים שלכם מרשות השידור. רייטינג זה לא מילה גסה, בטח לא איכות\".

מגישת \'עובדה\' אילנה דיין, אמרה על הבמה כי \"רוב האנשים שהגיעו לכאן, כאילו מתחרים זה בזה, אבל כולנו למעשה שידור ציבור כי אנחנו משרתי ציבור. וכן, יש גם חשיבות לתקשורת פרטית למרות מה שנראה לפעמים כחנופה לרצונו של הקהל. שידור ציבורי אפקטיבי יחולל תחרות אמיתית מול עמיתיו הפרטיים\".
\"אני אוהב להאזין לתכנית של קרן נויבך, גם אם לא תמיד אני מסכים איתה\", אמר רביב דרוקר, איש \'חדשות 10\' ומגיש \'המקור\', \"אם הם עושים כזו עבודה עם אזיקים על הידיים, מה יקרה כשיסירו להם את האזיקים?\".
רותם אברוצקי, יו\"ר אגודת העיתונאים בתל אביב וכתב ערוץ 1, הוא אחד מ-2 מתלוננים (יחד עם יגאל רביד, א\"כ) נגד משה נסטלבאום בגין הערות סקסיסטיות ופוגעניות. במהלך הכנס ביקש לציין את התנהלות ההנהלה, ש\"מסנה למנות אותו (את נסטלבאום, א\"כ) למנהל הטלוויזיה. רשות השידור של סדום, שנשלטת על ידי קבוצת ביריונים\".

בכינוס לקחו חלק כמה מבחירי העיתונאים בישראל, בהם מנכ\"לי חברות החדשות של ערוץ 2 ו-10, אבי וייס וגולן יוכפז, משה נוסבאום, יואב קוטנר, רוני דניאל, דן מרגלית, עודד בן עמי, גיא זוהר, אורלי וילנאי וגיא מרוז, שלום קיטל, רינה מצליח ועוד.
גם עובדי רשת ב\' נכחו במקום, בהם יואב קרקובסקי, דני זקן, ערן סיקורל, יגאל רביד, נועם בר שלום, כרמלה מנשה, רן בנימיני, דורון שפר ועדי מאירי.
יורם גאון, שמגיש שנים תכנית ברשת ב\', הגיע אף הוא, לצידם של מני פאר ורבקה מיכאלי (שעבדה עשרות שנים ברשות השידור וברדיו, א\"כ), שפתחה את הכנס בהומור: \"בדרך כלל אני נפגשת עם ותיקי הרדיו בלווייות, וגם היום. אז בואו נכבד את המנוח\".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
7.התרגלתם לשלוט בציבור. עכשיו הנקם. כולכם לרחוב (ל"ת)סמי וסוסו 03/2014/30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.איזה עלוביםאסף 03/2014/05הגב לתגובה זו0 0זה כמו שעובדי תאגידי המים יצאו להפגין נגד סגירת התאגידים. אתם לא מבינים שאף אחד לא מעוניין בשידור ציבורי בעלויות האלה? אוכלי חינם!!!סגור
-
5.אמיר גילת, למה אתה לא משדר את "היהודים באים"? (ל"ת)עדי 03/2014/05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.תעיפו תתח..שלכם מרשות השידוריש לי מילה לכל השמאל 03/2014/05הגב לתגובה זו0 0רשות הזיבור...ממש מזמברים אותנו על חשבוננו..טלוויזיה ציבורית עאלק...חחסגור
-
3.אחרי שכלם השתתפו בסקילה,כעת הם מבכים את המת .צביעות 03/2014/05הגב לתגובה זו0 0לנדס יודע בדיוק כמה מליונים יעשה מסגירת רשות השידור.סגור
-
2.צביעות גדולהרונן 03/2014/04הגב לתגובה זו0 0אילנה דיין, דביב דרוקר ועודד בן עמי יודעים שאין מה לראות בערוץ הראשון. זה ערוץ מת. אז מדוע להחיות את המת מחדש ? הפתרון הוא לסגור ולהקים מחדש.סגור
-
1."תעיפו את הידיים" - אכן שפה מעודדת ומשכנעתאליהו 03/2014/04הגב לתגובה זו0 0ככה לא מנהלים מאבק. ככה רק מרגיזים.סגור


